WTA

23 brejkbolů, 9 brejků. Siniaková v Německu neúspěšně vzdorovala Kerberové

- Radek Štohl

Výsledek na první pohled mluví zcela jasně –⁠ Kateřina Siniaková ve finále v Bad Homburgu prohrála s Angelique Kerberovou 3:6, 2:6. Utkání však bylo velmi vyrovnané a kolikrát rozhodovaly maličkosti. Celkově v něm bylo k vidění třiadvacet brejkbolů (10 Siniaková, 13 Kerberová) a 9 brejků (3 Siniaková, 6 Kerberová).

Siniaková do zápasu vstoupila dobře, ve třetí hře získala brejk. V následném dlouhém gemu ale přišla o získanou výhodu, krátce poté navíc ztratila servis podruhé. I když za stavu 2:4 rovněž vybojovala rebrejk, soupeřka ji znovu předčila. V závěru setu Češka nezužitkovala tři brejkboly.

Ve druhé sadě rychle prohrávala 0:2. Zásluhou těžkého třetího gemu snížila a poté dokonce srovnala, znovu ale soupeřku nechala odskočit, ve zbytku utkání již nezískala jediný gem.

„Finále bylo dle očekávání těžké. Kerberová je skvělá hráčka. Po utkání jsem však zklamaná, jelikož jsem nebyla schopna předvádět svoji nejlepší hru, vůbec jsem nevyužívala nabídnuté šance. Každopádně se pro mě jednalo o parádní dny," pochvalovala si Siniaková v konečném účtování. 

Česká tenistka však má i přes sobotní neúspěch za sebou skvělý týden. V novém vydání žebříčku se ze 76. místa singlu posune do sedmé desítky žebříčku, konkrétně by měla pobývat na 64. pozici.

WTA

Bad Homburg Open presented by Engel & Völkers (ženy, GER, 235 238 USD, tráva)
Finále dvouhry
Angelique Kerberová (GER, 28.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (76.) 6:3, 6:2