Los mužské kvalifikace Wimbledonu: Do akce se vrhnou tři Češi, Macháč mezi nasazenými

- Jan Vojkůvka

Los mužské části kvalifikace Wimbledonu, který se konal v neděli, mají za sebou i tři čeští zástupce. Na travnaté dvorce vyrazí trio Tomáš Macháč, Lukáš Rosol a Zdeněk Kolář, přičemž prvně jmenovaný figuruje v pavouku bojů o hlavní soutěž jako 27. nasazený.

Dvacetiletý Čech, který od svého květnového návratu na dvorce prozatím nevyhrál zápas (na travnatých challengerech měl ovšem velkou smůlu na těžký los), vyfasoval pro úvodní kolo opticky nejsnažšího soupeře.

Bude jím devětatřicetiletý Tommy Robredo, který na trávě hrál naposledy v roce 2015 a v této sezoně se mu příliš nedaří. Kromě semifinále na challengeru v Antalyi nezaznamenal žádný slušnější výsledek a drží sérii pěti porážek v řadě.

O poznání těžší los mají další čeští hráči. Zdeněk Kolář, který se tento týden probojoval do semifinále v Prostějově, si zahraje se Slovákem Martinem Kližanem, jenž naopak minulý týden dokráčel do semifinále domácího challengeru v Bratislavě.

Pro oba hráče se bude jednat o první zápas na trávě od roku 2019.

Lukáš Rosol, který si v této sezoně zahrál tři zápasy na travnatém povrchu, pak narazí na Poláka Kacpera Zuka, jenž startoval stejně jako Rosol v Nottinghamu, ale neprošel kvalifikací. Celkově je ale jeho letošní forma o poznání lepší, což potvrdil i ziskem titulu na challengeru ve Splitu.

Los 1. kola kvalifikace
Lukáš Rosol (194.) – Kacper Zuk (POL, 169.)
Zdeněk Kolář (236.) – Martin Kližan (SVK, 197.)
Tomáš Macháč (145.) – Tommy Robredo (ESP, 259.)

Kompletní los kvalifikace naleznete zde.