Moneta Czech Open: Coria otočil oba sety a slaví titul

- Redakce

Argentinec Federico Coria se stal vítězem letošního Moneta Czech Open. V sobotním finále úspěšně otočil oba sety proti slovenskému hráči Alexovi Molčanovi, jehož porazil 7:6(1), 6:3.

Devětadvacetiletý Coria, jenž slaví titul po více než dvou letech (naposledy se radoval na challengeru v americkém Savannah v květnu 2019), se po triumfu vrátí do elitní světové stovky, kde mu v pondělí bude náležet 90. místo žebříčku.

Cesta za vítězstvím to ale nebyla vůbec snadná. V úvodním setu sice začal brejkem, ale následně si prohrál dvakrát servis a prohrával 1:4. Molčanovi se ovšem za stavu 5:3 nepovedlo doservírovat, přišel o podání a duel dospěl až do tiebreaku, v němž dominoval argentinský tenista.

I druhý set nabídl velmi zajímavou podívanou plnou velmi dlouhých výměn. Opět se Molčanovi povedlo soupeře přehrávat, ale znovu jen v první části celého dějství. Coria, jenž prohrával 1:3, se posléze výrazně zlepšil a soupeře zdolal pěti gemy v řadě.

„Začali jsme velmi nervózně, ale postupně jsem si proti svému soupeři dokázal vybudovat účinnou taktiku. Myslím, že se mi podařilo dostat ho pod tlak a on začal dělat více chyb. Možná jsem byl i o něco zkušenější. V každém případě, zápas už jsem nepustil a dotáhl jej do vítězného konce. Už se těším na příští rok, určitě se do Prostějova budu chtít vrátit!“ cituje vítěze oficiální web Moneta Czech Open.

Pro zkušeného Argentince se jedná o druhý titul na okruhu ATP Challenger Tour v kariéře. K tomu si připsal dalších devět trofejí na turnajích ITF.

Finále dvouhry
Alex Molčan (SVK, 180.) – Federico Coria (ARG, 103.) 6:7(1), 3:6