Macha Lake Open: Nosková v boji o finále neuspěla, přesto ji čeká ohromný skok žebříčkem

- Redakce

Šestnáctiletá Linda Nosková na Macha Lake Open do finále po tuhém boji nepronikla. V sobotním semifinále byla nad její síly čínská tenistka Čchin-wen Čeng (245.), s níž prohrála za 101 minut ve dvou setech 5:7, 4:6. Anastasia Detiuc s Ruskou Aminou Anšbaovou neuspěly ve finále čtyřhry a na trofej nedosáhly.

Česko-čínský finálový souboj se nesl ve vyrovnaném duchu. Obě hráčky se dokázaly prosazovat na returnu a na kurtu si nedaly nic zadarmo.

V úvodní sadě se Noskové, která až do sobotního semifinále držela šňůru devíti výher v řadě, povedlo dvakrát rebrejkem dohnat ztrátu na svou soupeřku, v koncovce však neměla tolik štěstí. Čeng o zisku první sady rozhodla brejkem v jedenácté hře, což záhy potvrdila při podání.

Ve druhém setu se hned v šesti gemech muselo hrát přes shody, kterých rozhodčí v průběhu dějství zahlásil celkem 15.

Nosková měla v setu celkem tři brejkboly, na returnu se ale tentokrát neprosadila. A dlouho se to nevedlo ani Čeng, která neproměnila hned osm brejkbolů. Klíčovým se ukázal maratonský devátý gem, ve kterém se hrálo přes pět shod a čínská hráčka nakonec na kýžený brejk dosáhla a zápas dotáhla do vítězného konce.

Česká tenistka však může být se svým působením ve Starých Splavech spokojená. Aktuálně 654. hráčka žebříčku si totiž po postupu do semifinále polepší ve světovém žebříčku o 157 příček a pronikne na 497. místo.

Detiuc deblový titul nezískala
Anastasia Detiuc a Amina Anšbaová z Ruska se k deblové trofeji ve Starých Splavech neprokousaly. V sobotním finále nestačily na řecko-nizozemskou dvojici Valentini Grammatikopoulouovou a Richel Hogenkampovou, jimž podlehly ve dvou setech 3:6, 4:6.

Semifinále dvouhry
Čchin-wen Čeng (CHN, 245.) – LINDA NOSKOVÁ (654.) 7:5, 6:4
Aleksandra Kruničová (SRB, 246.) – Alexandra Cadantuová (ROU, 289.) 6:2, 6:4

Finále čtyřhry
Grammatikopoulouová (GRE), Hogenkampová (NED) – Anšbaová (RUS), DETIUC 6:3, 6:4