Moneta Czech Open: Kolář dohrál v semifinále, Nedovjesov a Oliveira ovládli čtyřhru

- Redakce

Zdeňka Koláře čekal na prostějovském challengeru hodně nabitý program. V průběhu pátečního dne nejprve odehrál semifinále dvouhry, v němž nestačil na favorizovaného Argentince Federica Coriu. Ten ve finále vyzve rozjetého Slováka Alexe Molčana. Ve čtyřhře Kolář spolu s Romanem Jebavým padli ve vyrovnaném finále proti páru Oleksandr Nedovjesov, Goncalo Oliveira.

Jebavý s Kolářem v deblovém finále neuspěli
Roman Jebavý a Zdeněk Kolář začali finále čtyřhry na Moneta Czech Open parádně, nakonec ale proti nejvýše nasazené dvojici Oleksandr Nedovjesov, Goncalo Oliveira prohráli 6:1, 6:7(5) a 6:10.

Čeští tenisté odvrátili ve druhém setu za stavu 4:5 při svém podání dva setboly soupeřů. V následném tiebreaku smazali další dvě hrozby, v pořadí pátý setbol už ale znamenal srovnání na 1:1 na sety. V rozhodujícím supertiebreaku si Kazach Nedovjesov a Portugalec Oliveira vypracovali vedení 5:2. Češi sice korigovali na 5:6, pak ale ztratili dva fiftýny při vlastním podání a manko už poté nedohnali.

„Z naší strany to byl docela dobrý zápas. Bohužel v supertiebreaku bylo hodně míčů o kousek proti nám, ale to je tenis,“ hodnotil Jebavý.

Kolář se proti turnajové čtyřce neprosadil
Zdeněk Kolář (236.) si na prostějovském challengeru zahrál v pátek semifinále dvouhry, projít do souboje o titul se mu ovšem nepovedlo.

V duelu s nasazenou čtyřkou Federicem Coriou (103.) se mu nepovedlo navázat na předchozí úspěšné zápasy, kdy procházel turnajem bez ztráty setu a s favoritem prohrál po setech 4:6, 2:6.

„Byl to těžký zápas, Federico hraje výborný antukový tenis. Snažil jsem se chodit pro vítězné údery, protože on moc chyb neudělá. Pomalé podmínky mu seděly víc,“ uvedl Kolář.

Český tenista však může hodnotit turnaj v Prostějově více než úspěšně – podruhé v sezoně prošel mezi nejlepší čtyřku, a v žebříčku ATP by se tak měl posunout k hranici 220. místa.

Slovák Molčan si zahraje o titul
Alex Molčan (180.) přehrál v semifinále Moneta Czech Open v Prostějově silného Itala Gianlucu Magera (82.) po pouhých 80 minutách 6:1 a 6:3. Slovenský tenista, jenž nedávno dokráčel až do finále antukového turnaje ATP v Bělehradě, vyzve v souboji o trofej Argentince Federica Coriu (103.).

„Znovu jsem podal solidní výkon. Věděl jsem, co chci hrát, věděl jsem, co od něj očekávat. Chytil jsem začátek, hrálo se mi dobře. A ve druhém setu už to bylo trochu drama,“ řekl Molčan.

Semifinále dvouhry
Federico Coria (ARG, 103.) – ZDENĚK KOLÁŘ (236.) 6:4, 6:2
Alex Molčan (SVK, 180.) – Gianluca Mager (ITA, 82.) 6:1, 6:3

Finále čtyřhry
Nedovjesov (KAZ), Oliveira (POR) – JEBAVÝ, KOLÁŘ 1:6, 7:6(5), 10:6