Moneta Czech Open: Kolář je bez ztráty setu v semifinále, Svrčina padl s nasazenou trojkou

- Redakce

Antukový podnik Moneta Czech Open dospěl v Prostějově do svého čtvrtfinále. Svůj zápas má zdárně za sebou Zdeněk Kolář, jenž neztratil set ani při svém třetím turnajovém vystoupení. Tentokrát přehrál český tenista 6:2 a 6:3 Tobiase Kamkeho z Německa. Odpoledne čekalo Koláře po boku krajana Romana Jebavého ještě semifinále čtyřhry, v němž Češi uspěli. Poprvé v kariéře si o postup do challengerového semifinále zahrál osmnáctiletý Dalibor Svrčina, nasazenou trojku ale na centrálním kurtu nezaskočil.

Kolář prvním semifinalistou
Zdeněk Kolář (236.) neztratil set ani ve třetím prostějovském vystoupení a zahraje si na Moneta Czech Open o finále. Český tenista přehrál zkraje čtvrtečního programu na centrálním kurtu 6:2 a 6:3 Tobiase Kamkeho (240.) z Německa.

Do zápasu nevstoupil vítěz dubnového podniku v portugalském Oeiras nejlépe, když prohrál hned svůj úvodní servis, ztracené podání si ale vzal Kolář okamžitě zpět a po zbytek zápasu už ho střežil jako oko v hlavě. O jedenáct let staršímu Kamkemu vzal čtyřiadvacetiletý Čech v první sadě podání ještě dvakrát, o osudu druhého dějství pak rozhodl jediný brejk ze čtvrtého gemu.

V semifinále narazí rodák z Bystřice nad Pernštejnem na turnajovou čtyřku Federica Coriu z Argentiny.

Svrčina na nasazenou trojku nestačil
Dalibor Svrčina (588.) ve svém premiérovém challengerovém čtvrtfinále v kariéře neuspěl. Osmnáctiletý Čech nestačil na prostějovském Moneta Czech Open na nasazenou trojku Gianlucu Magera (82.) z Itálie. Proti soupeři z elitní stovky světového žebříčku se ostravský rodák zhostil úvodního brejku, nakonec ale favoritovi podlehl za hodinu a 24 minut 3:6 a 2:6.

Postup do čtvrtfinále naopak vybojoval Alex Molčan (180.), který povolil Hugu Delienovi jen 4 gemy.

Jebavý s Kolářem jsou ve finále
V úspěšném tažení na prostějovském challengeru pokračují Roman Jebavý se Zdeňkem Kolářem, kteří zvládli i semifinálový souboj s turnajovými dvojkami a zahrají si o titul. Duel s Arendsem a Martinezem Češi vyhráli 6:3, 2:6, 10:5.

Čtvrtfinále dvouhry
ZDENĚK KOLÁŘ (236.) – Tobias Kamke (GER, 240.) 6:2, 6:3
Alex Molčan (SVK, 180.) – Hugo Dellien (BOL, 129.) 6:3, 6:1
Gianluca Mager (ITA, 82.) – DALIBOR SVRČINA (588.) 6:3, 6:2
Blaž Rola (SLO, 157.) – Federico Coria (ARG, 103.) 4:6, 1:6

Semifinále čtyřhry
JEBAVÝ, KOLÁŘ – Arends (NED), L. D. Martínez (VEN) 6:3, 2:6, 10:5
Nedovjesov (KAZ), Oliveira (POR) – Dellien, F. Zeballos (oba BOL) bez boje