Skvělá Bouzková nadělila soupeřce kanára a postupuje do čtvrtfinále!

- Michal Hladký

Osmifinálové utkání travnatého turnaje kategorie WTA 250 v anglickém Birminghamu slibovalo vyrovnanou bitvu. Opak byl pravdou, Marie Bouzková (50.) své francouzské soupeřce Carolině Garciaové (74.) povolila uhrát jen tři gemy, po výsledku 6:3 a 6:0 se tak může těšit na čtvrtfinálové klání.

Nicméně zápas pro Marii Bouzkovou nezačal zrovna nejlépe. Caroline Garciaová si rychle utvořila vedení 3:1 a v následném gemu měla několik možností, jak rozdíl ve skóre navýšit.

Jenomže pražská rodačka se zvedla, začala hrát nesmírně přesně a nutila Francouzku k častému chybování. Vše vyústilo v to, že hráčka osmé desítky světového žebříčku neuhrála do konce zápasu ani jeden gem.

Znatelný rozdíl byl i na podání obou tenistek. Bouzková dokázala dostat do kurtu 86 % svých prvních servisů, oproti tomu Garciaová jen 46 %. Za zmínku stojí i dvojchyby, kterých francouzská hráčka vyprodukovala sedm.

Pro českou tenistku, které v hledišti fandila například Tereza Martincová, se jedná o vůbec první postup do čtvrtfinále od březnového turnaje v mexické Guadalajáře. Tehdy Bouzková podlehla až v semifinále Španělce Sorribesové Tormové.

Aby sympatická Češka tento výsledek minimálně zopakovala, musí porazit v další fázi birminghamského podniku lepší hráčku ze dvojice Tomljanovicová, Vandewegheová.

Viking Classic Birmingham (ženy, GBR, 235 238 USD, tráva)
Osmifinále dvouhry
Caroline Garciaová (FRA, 74.) – MARIE BOUZKOVÁ (50.) [8] 3:6, 0:6