Turnaj mistrů zná kompletní soupisku, posledním účastníkem bude debutant Thiem

- Jan Vojkůvka

Vypadnutí Tomáše Berdycha a Jo-Wilfrieda Tsongy ve čtvrtfinále turnaje Masters v Paříži určilo, že svou premiéru na Turnaji mistrů v Londýně prožije také mladý Rakušan Dominic Thiem, který uzavřel postupovou osmičku, jež bude bojovat na klání nejlepších z nejlepších.

Tradiční zakončení sezony, ATP World Tour Finals v Londýně, již zná kompletní seznam účastníků ve dvouhře i čtyřhře. Letos se, bohužel, v Londýně nepředstaví žádný český tenista, v Paříži o tom rozhodla porážka Tomáše Berdycha ve čtvrtfinále, přičemž česká jednička potřebovala k postupu mezi osmičku vyvolených postup do semifinále.

Místo něho tak svou premiéru v Londýně prožije třiadvacetiletý Dominic Thiem, který prožil úchvatnou sezonu zakončenou s 57 výhrami a 22 porážkami, ziskem čtyř turnajových titulů, ale také problémy v závěrečných týdnech ročníku, během kterého se herně trápil a pravděpodobně na něho také dopadla únava z náročného programu, který letos absolvoval.

Thiem tak doplní dalšího nováčka na Turnaji mistrů, kterým se již dříve stal Francouz Gael Monfils. Pro oba hráče bude první zkušenost s finálovým turnajem hodně náročná, na oba totiž čekají dva favorité z první čtyřky rankingu, přičemž se rovněž může stát, že se oba také potkají ve skupině.

Kromě nich si postup mezi osm nejlepších zajistili Novak Djokovič, Andy Murray, Stan Wawrinka, Milos Raonic, Kej Nišikori a Marin Čilič.

Turnaj se bude konat v týdnu od 13. do 20. října klasickým formátem se dvěma čtyřčlennými skupinami.