Senzační tažení pokračuje! Pavljučenkovová vybojovala účast ve finále Roland Garros

- Marek Bartošík

Anastasija Pavljučenkovová (32.) pokračuje ve své životní jízdě! Zkušená ruská tenistka si v semifinále Roland Garros poradila se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou (85.) za hodinu a 34 minut 7:5, 6:3, a zahraje si tak o svůj první grandslamový titul. Ruská tenistka startuje ve dvouhře na grandslamovém turnaji už po dvaapadesáté, vůbec poprvé je dále než ve čtvrtfinále.

Pavljučenkovová v prvním setu vedla už 5:3, brzy však čelila dvěma brejkbolům za stavu 5:5. Slovinská soupeřka své šance nevyužila a posléze to byla Ruska, která díky úspěchu na returnu uzmula první sadu.

Ve druhém dějství získala Pavljučenkovová rozhodující vedení v osmém gemu, kdy uspěla na returnu. Utkání poté bez potíží dopodávala.

„Jsem samozřejmě extrémně šťastná,“ řekla na tiskové konferenci Pavljučenkovová. „Pro nás obě to bylo první semifinále, byla to hlavně mentální bitva. Měla jsem taktiku, věděla jsem, co mám dělat. Jednoduše jsem se snažila zůstat disciplinovaná. Necítila jsem se dnes dobře, byla jsem vlastně trochu negativní, protože jsem si myslela, že budu hrát lépe. Neužívala jsem si to.“

Už nyní má někdejší světová třináctka Pavljučenkovová zaručen návrat do elitní dvacítky žebříčku WTA. Poražená semifinalistka Zidanšeková se díky velkému úspěchu posune z 85. na přibližně 47. místo (jejím dosavadním maximem je 56. příčka).

Finálovou soupeřkou devětadvacetileté Rusky bude Řekyně Maria Sakkariová (18.), nebo Češka Barbora Krejčíková (33.).

Roland Garros (FRA, 34 367 216 EUR, antuka)
Semifinále ženské dvouhry
Anastasija Pavljučenkovová (RUS, 32.) [31] – Tamara Zidanšeková (SLO, 85.) 7:5, 6:3