Kanár a skalp bývalé hráčky TOP 100! Kolodziejová vybojovala sedmou trofej

- Radek Štohl, Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO – Miriam Kolodziejová (414.) na turnaji nižší kategorie v Otočeci vybojovala sedmou singlovou trofej kariéry. Čtyřiadvacetiletá tenistka ve finále smetla bývalou hráčku elitní stovky Dalilu Jakupovičovou (298.) 6:0, 6:2. Do hlavní soutěže se přitom musela probít z kvalifikace. „Turnaj byl pro mě super. Hrála jsem dobře a myslím, že jsem si zasloužila vyhrát,“ uvedla pro Tenisový svět Kolodziejová.

Forma české tenistky graduje. Před měsícem a půl nejprve v Antalyi dokráčela až do finále, nyní ve Slovinsku získala první letošní trofej ze dvouhry. Z posledních dvanácti zápasů tak má na kontě jedenáct vítězství.

Miriam Kolodziejová do finálového duelu proti někdejší 69. hráčce světa vstoupila ve velkém stylu, v úvodním gemu na returnu nepřišla o jediný fiftýn. Skvělý gem navíc po delší hře potvrdila. 

Zbytek sady nabídl ještě dva brejky Kolodziejové, která dokázala udržet všechny tři servisy a odvrátit dvě hrozby. Třikrát přitom v setu musela zažehnat náskok Slovinky 30:0.

Na úvod druhé sady Jakupovičová odvrátila stav 15:40 a nakonec poprvé v zápase uspěla při vlastním podání. Od té doby však česká protihráčka získala pět gemů v řadě, hry se o poznání zrychlily a do konce utkání nebyla k vidění jediná shoda. Kolodziejová nakonec utkání uzavřela poté, co na své konto připsala jubilejní 60. úspěšný fiftýn. Soupeřka jich měla pouze 33.

„Překvapilo mě, že to ve finále šlo tak rychle. Nicméně se není čemu divit, protože jsem vůbec nekazila a hrála jsem dobře takticky. Ona nevěděla, co hrát, a tak zmatkovala. Ve druhém setu už dělala méně chyb, ale utkání jsem stejně měla pod kontrolou,“ pochvalovala si šampionka.

Sedmý titul kariéry ve dvouhře Kolodziejové přinese 50 bodů do žebříčku, což Češku vynese přibližně k 350. místu žebříčku singlu.

„Je to pro mě hodně silné a emotivní vítězství, protože je to první vyhraná pětadvacítka po operaci, navíc po událostech kolem covidu,“ přiblížila Kolodziejová. „Jsem ráda, že stoupám žebříčkem a vracím se k místům, kde jsem byla před operací. Věřím, že můžu jít ještě výš,“ doplnila někdejší 256. tenistka žebříčku WTA, kterou v červnu čekají akce ITF ve Starých Splavech a švýcarském Klostersi.

Krka Open Otočec 2021 (ženy, SLO, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Dalila Jakupovičová (SLO, 298.) – MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (414.) 0:6, 2:6