Stosurová: Grandslamové semifinále můžu v příštím roce zopakovat

- Radek Štohl

Od konce letních olympijských her vyhrála Samantha Stosurová jediné utkání, po vypadnutí z US Open dokonce nezískala ani set. Zkušená tenistka přesto věří, že také v nadcházejícím roce je schopna dojít do semifinále grandslamu, ve kterém se představila i letos na French Open.

Bývalá čtvrtá singlistka světa si nejlepší výsledky v dosavadní sezóně uhrála na antuce. Kromě již zmíněného Roland Garros se Stosurová probojovala do finále v Praze, kde nestačila na Lucii Šafářovou. Hned o týden později pak dokráčela na prestižním podniku v Madridu do semifinále, zde jí však Halepová povolila pouhé dvě hry.

I tyto výsledky stačily Australance k tomu, aby na konci kalendářního roku neskončila na horším jak dvacátém místě. Vítězka US Open 2011 ve dvouhře však od sebe očekává v následujícím roce více:

,,Motivaci mi dodává skutečnost, že jsem se v téhle sezóně dokázala dostat na grandslamovém turnaji do semifinále“ prohlásila dvaatřicetiletá tenistka na probíhajícím podniku v Ču-chaj. ,,Pokud se budu pokoušet dále zlepšovat a najdu znovu formu, poté nevidím důvod, proč bych to nemohla zopakovat“ připomněla letošní semifinále z French Open. ,,Jak jsem již prohlásila dříve, od té chvíle to nebyly úžasné výsledky. V současnosti však cítím, že se znovu dostávám na správnou cestu. Na následující ročník budu připravená. Je důležité, abych se dostala na konzistentní úroveň.“

Aktuálně 20. hráčka světa dodala: ,,Samozřejmě některé turnaje budou úspěšné a příležitostně se jeden z nich poté nevydaří. Pokud umíte najít dobrou vyváženost, vždycky je poté šance vystoupat vzhůru. Sebevědomí hraje v tenise obrovskou roli. Nemusíte mít zrovna úspěšné období, najednou však zahrajete jeden dva týdny dobře a už se cítíte ve velké pohodě." 

/tennisworldusa.org/