Velký triumf! Siniaková si v Parmě vyšlápla na Serenu Williamsovou

- Marek Bartošík

Kateřině Siniakové zatím vychází turnaj WTA v Parmě na jedničku s hvězdičkou. Čerstvě pětadvacetiletá Češka navázala na jednoznačnou pondělní výhru nad talentovanou Dánkou Clarou Tausonovou, když v dnešním osmifinále na italské antuce porazila americkou legendu Serenu Williamsovou za hodinu a 37 minut 7:6(4) a 6:2! „První moment jsem tomu nevěřila, protože bylo moc těžké zápas dohrát. Pak už to byl hrozně příjemný pocit,“ popsala své emoce po proměněném mečbolu dojatá vítězka.

Klíčový okamžik duelu? Bezesporu setbol Sereny Williamsové, která mohla za stavu 5:4 a 40:30 na returnu získat první sadu proti Kateřině Siniakové. Česká bojovnice ale na hrozbu zareagovala velmi odvážně a setbol odvrátila parádním vítězným forhendem křížem!

„Zrovna setbol jsem odehrála moc dobře, udržela jsem míček ve výměně. Dneska mi to opravdu sedlo, ve výměnách jsem ji dokázala dostat do nekomfortní zóny. Jsem ráda, že jsem využila všechny své šance,“ pochvalovala si čtvrtfinalistka Siniaková.

Úvodní dějství dospělo do tiebreaku, v němž favorizovaná Američanka vyrobila dvě dvojchyby. Siniaková nabídnutou šancí nepohrdla a dostala se do vedení.

Česká reprezentantka hned na začátku druhého setu ztratila servis, manko ale rychle vymazala. Sama na returnu udeřila v šestém gemu, ve kterém získala klíčový brejk. Následně si čistou hrou podržela podání a v osmé hře na returnu utkání ukončila, když využila svůj třetí mečbol.

„Nečekala jsem, že se to bude vyvíjet takhle, protože ze začátku jsem byla nervózní. Když koukáte ze strany, je to něco jiného, než když proti ní stojíte. Využila jsem toho, že není ve své nejlepší formě. Myslím, že jsem skoro nekazila. Ona pak zkoušela údery, které se jí vůbec nedařily,“ komentovala Češka.

Siniaková si ve svém druhém letošním čtvrtfinále zahraje proti lepší z dvojice Anna-Lena Friedsamová (110.), Caroline Garciaová (53.).

Emilia-Romagna Open, Parma (ženy, ITA, 235 238 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
Serena Williamsová (USA, 8.) [1, WC] – KATEŘINA SINIAKOVÁ (68.) 6:7(4), 2:6