WTA ELITE: Kvitová smetla Vinciovou, o postup si to rozdá se Strýcovou!

- Radim Sochor

WTA ELITE znovu běží v plném proudu, Petra Kvitová čelila Robertě Vinciové, která nestačila ve svém prvním zápase na Barboru Strýcovou. Ani dnes toho Italka nepředvedla moc, Kvitová vyhrála za necelých padesát minut.

CAMELLIA GROUP: Timea Babosová - Timea Bacsinzská 4:6, 2:6

Favoritem tohoto zápasu byla Timea Babosová, která je hůře postavená, ale nezažívá tak špatnou formu jako její soupeřka. Vzájemné zápasy favorizovaly Švýcarku, která zvítězila v obou předešlých duelech. A dnes tomu nebylo jinak. Bacsinzská soupeřku přehrála za hodinu a jednadvacet minut 6:4, 6:2, přesto se však s turnajem loučí, neboť v prvním zápase padla s Čang Šuaj a poměr gemů by ji dál nepustil.

AZALEA GROUP: Johanna Kontaová - Samantha Stosurová 6:4, 6:2

Johanna Kontaová zažila před WTA Elite skvělý turnaj v Číně, kde dokráčela až do finále, avšak tam nestačila na Radwańskou. V následujícím turnaji byla nucena skrečovat, avšak dnes bylo vidět, že zranění ji nijak nelimitovalo. Samanthu Stosurovou porazila po hodině a dvaceti minutách 6:4, 6:2. Stosurové se tak nepodařilo prolomit sérii čtyř proher v řadě, naopak, už jich je pět.

PEONY GROUP: Petra Kvitová - Roberta Vinciová 6:1, 6:2

Petra Kvitová se zvedla a na turnaj přijela s výbornou formou. Z deseti posledních zápasů vyhrála hned osmkrát. Navíc z toho byl titul z Číny. Vinciová z posledních šesti zápasů vyhrála jen dvakrát. Včera padla se Strýcovou a dnes ji čekala ještě lépe postavená Češka. Minulý zápas Italka Kvitovou přehrála 7:6, 6:2, dnes tomu ale bylo úplně jinak. Petra Kvitová na dvorci dominovala a soupeřce nedovolila téměř nic. První sada trvala pouhých dvacet minut. Druhá sada nebyla o moc delší, Petra Kvitová prolomila soupeřce hned dva servisy a zvítězila tak 6:1, 6:2. 

Čtyřhra

ORCHID GROUP - Soyluová/Xu - Savčuková/Rodinovová 6:3, 6:4