Ztratila jen dvě hry! Krejčíková v Římě deklasovala soupeřku

- Jan Vojkůvka

Fantastický vstup do turnaje v Římě má za sebou Barbora Krejčíková. V úvodním kole antukového turnaje ztratila pouhé dvě hry a deklasovala Číňanku Saj-saj Čeng po setech 6:2, 6:0, přičemž nečelila žádnému brejkbolu.

Krejčíková přijela do Říma s titulem ze čtyřhry z turnaje v Madridu, ale také s určitou dávkou zklamání z vyřazení v prvním kole dvouhry Mutua Madrid Open, kde nestačila na domácí Paulu Badosaovou. Další neúspěch, kterým by byla třetí porážka v řadě, však nepřipustila.

Naopak, v Římě byla zcela dominující hráčkou a Čeng nepustila prakticky k ničemu. V utkání přitom měla slabší první servis, jehož úspěšnost byla jen 36 %. Ve výměnách však byla suverénně lepší než čínská tenistka a to se projevila i na výsledku.

Češka své soupeřce dovolila podržet podání pouze v prvním a pátém gemu. Ve zbytku utkání sbírala gemy pouze na své konto, přičemž od stavu 3:2 v prvním setu zaznamenala šňůru devíti získaných her v řadě.

Po suverénním vítězství v úvodním kole čeká na Krejčíkovou o poznání těžší utkání. Ve druhém kole se totiž střetne se světovou pětkou Sofií Keninovou, jež měla volný los. Američanka se ovšem nenachází v dobré formě a prohrála pět z posledních šesti zápasů, což dává Krejčíkové velké šance na další úspěch.