Římská premiéra se odkládá. Muchová se na poslední chvíli odhlásila

- Redakce

Karolína Muchová (20.) se v pondělí odhlásila z turnaje kategorie WTA 1000 v Římě. Česká tenistka se tak rozhodla kvůli náročnému programu posledních týdnů i přetrvávajícím zdravotním komplikacím. „Dlouhé týdny jsem léčila natržený břišní sval, a i když se mi podařilo vrátit do formy, bohužel stále nejsem stoprocentně v pořádku,“ uvedla čtyřiadvacetiletá Muchová.

Vůbec poprvé se měla Karolína Muchová představit na prestižním podniku v Římě, na svou premiéru v italské metropoli si ale bude muset ještě rok počkat.

„Mrzí mě to. Těšila jsem se, že si v Římě poprvé budu moci zahrát. Potřebuji ale další čas na zotavení. Věřím, že na grandslamové Roland Garros budu zase zpátky,“ uvedla semifinalistka letošního Australian Open.

Muchová letos absolvovala zatím dva antukové turnaje. Zatímco v halovém Stuttgartu padla už v prvním kole s Jekatěrinou Alexandrovovou, v Madridu nestačila až ve čtvrtfinále na Anastasii Pavljučenkovovou. Ještě předtím na španělské antuce vyřídila světovou dvojku Naomi Ósakaovou.

Uvolněné místo v pavouku římského turnaje zaujala šťastná poražená z kvalifikace Sloane Stephensová, která v prvním kole vyzve svou krajanku Madison Keysovou.