Australská legenda si musí rok počkat. Uvedení do Síně slávy zhatil covid

- Filip Lefenda

Uvedení legendárního Lleytona Hewitta do tenisové Síně slávy musí být o rok odloženo. Na vině je, jak jinak, než pandemie covidu-19. Četná protikoronavirová opatření totiž komplikují cestování z Austrálie do Spojených států amerických.

Nejmladší mužská světová jednička v historii se letos dočkala schválení volitelů jako jediný z nominovaných tenistů. Nyní ovšem zástupci Síně slávy v Newportu oznámili nutnost celou událost odložit.

„Bohužel se kvůli covidu a věcem okolo něj letos s rodinou do Newportu nedostaneme,“ vysvětlil ve videovzkazu čtyřicetiletý Hewitt, jenž měl mezi elitní společnost vstoupit během slavnostního ceremoniálu 17. července.

„Moc se každopádně těšíme na to, že budeme součástí ceremoniálu v příštím roce,“ dodal někdejší vítěz Wimbledonu a US Open, jenž na profesionálním okruhu ovládl celkem třicet turnajů ve dvouhře a další tři ve čtyřhře.

Hewitt měl do Síně slávy vstoupit spolu s Billie Jean Kingovou a ostatními členkami tzv. „Original 9“ – tedy skupiny sedmi amerických a dvou australských tenistek, které před padesáti lety položily základy ženské profesionální tour. Spolu s nimi bude uveden i zesnulý tenisový kouč Dennis Van der Meer.