WTA

Karolína Plíšková: Věřím, že se ještě zlepším

- Radek Štohl

Zrádný až těžký los čekal na úvod turnaje v Madridu Karolínu Plíškovou. Devětadvacetiletá Češka se v něm střetla s velmi talentovanou Američankou Coco Gauffovou, se kterou dokonce prohrála úvodní sadu. Nepříznivý stav zápasu však dokázala zvrátit, zásluhou čehož si vybojovala osmý vzájemný zápas proti Anastasii Pavljučenkovové.

První gem na servisu – neúspěšný.

Druhý gem na servisu – neúspěšný.

Třetí gem na servisu – 15:40.

Z pohledu české jedničky to vypadalo na velmi neobvyklý začátek. Za stavu 1:3 nakonec odvrátila tři hrozby soupeřky, které tak nedovolila získat double brejk a vytvořit si velmi pohodlný náskok. „Nikdy předtím jsme proti sobě nehrály, začátek mi navíc příliš nevyšel,“ přiznala v pozápasovém rozhovoru na kurtu Karolína Plíšková

Češku pátý gem nakopl a byl jedním z klíčových faktorů střetnutí. „Postupem času jsem nacházela svoji hru i samotný servis. Bylo to velice důležité, jelikož také ona se dokáže prezentovat skvělým podáním,“ zmínila jednu z předností své soupeřky.

Úvodní sadu ještě Plíšková zdramatizovala a srovnala na 5:5, vzápětí si ale potřetí v setu přišla o podání. To však zkušenou tenistku nerozhodilo, následující dvě sady vyhrála 6:3, 6:2. V té závěrečné si dokonce za stavu 4:0 mohla dovolit ztratit jednou servis, což však okamžitě napravila.

„Za tuto výhru jsem velmi šťastná. Dříve jsem zde hrála semifinále (v roce 2018 – pozn. red.), sehrála jsem tady několik kvalitních zápasů. Nyní věřím, že do příštího utkání na své hře ještě zapracuji,“ soustředí se Karolína Plíšková už na druhé kolo.

O postup do osmifinále se v neděli utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, kterou v sedmi vzájemných zápasech porazila hned šestkrát. Ani jeden duel se však nekonal na antuce.

Bude to pro Plíškovou handicap?