Nejbolestivější rozhodnutí. Domácí hvězda se na poslední chvíli odhlásila z Madridu

- Jan Vojkůvka

Měla být jednou ze spolufavoritek Mutua Madrid Open, turnaje, kde se jí během kariéry zatím vůbec nedařilo. Místo toho světová třináctka Garbine Muguruzaová musela oznámit odhlášení se z velké antukové akce, na které jejím maximem bylo osmifinále v roce 2018. Španělku totiž nadále trápí zranění nohy, kvůli kterému skrečovala osmifinále v Charlestonu.

Sezona Garbine Muguruzaové probíhá zatím možná nad očekávání. Španělská hvězda vybojovala titul v Dubaji, byla ve finále v Dauhá a o trofej si zahrála i na Yarra Valley Classic v Melbourne. Bývalé světové jedničce vyšel i vstup na antuku v Charlestonu, než ji zastavilo nepříjemné zranění.

A to nyní ovlivnilo i její účast na domácím podniku v Madridu, jehož se musela vzdát. „Toto je nejhorší zpráva a nejbolestivější rozhodnutí jaké může hráč učinit,“ uvedla Španělka na sociálních sítích. „Problémy se vrátily a poslední vyšetření potvrdilo, že nejsem stoprocentně uzdravená, abych byla schopná hrát. Doporučení lékařů je odpočinek.“

„Na doléčení zranění jsme usilovně pracovali, dokonce jsem přijela do Madridu o týden dříve, abych se stihla adaptovat, protože jsem zde chtěla letos uspět,“ pokračovala Španělka, jejíž zdravotní patálie ji nakonec na kurt nepustí. „Nebylo to snadné rozhodnutí a je to obrovské zklamání,“ dodala.

V prvním kole se měla Muguruzaová střetnout s Američankou Sloane Stephensovou. Místo toho Stephensová narazila na Danku Koviničovou z Černé Hory a snažšího losu využila k hladkému postupu do druhého kola.