Naočkováno, zkritizováno. Proč mají někteří pořád problém s rozhodováním jiných? táže se hvězda

- Filip Lefenda

Mezi hráčky, které se v letošním roce nechaly naočkovat proti onemocnění covid-19, přibyla tento týden Viktoria Azarenková. Běloruska, která vakcinaci upřednostnila před účastí na probíhající halové pětistovce ve Stuttgartu, zároveň vyslala vzkaz svým kritikům.

Už na začátku roku se proti koronaviru nechala naočkovat jiná bývalá světová jednička Simona Halepová. Informaci o své vakcinaci sdílela před pár týdny i další významná tvář WTA Eugenie Bouchardová. A nyní došlo na Viktorii Azarenkovou.

Finalistka posledního US Open a v současnosti patnáctá hráčka žebříčku umístila na své sociální sítě fotografii s náplastí na paži. A jak už to tak bývá, dočkala se nejen pozitivních, ale i negativních komentářů.

„Jsem ohromen, že vystavujete svůj imunitní systém koktejlu neznámé a nelicencované látky, která je označována a prodávána jako vakcína,“ přečetla si třeba dvojnásobná grandslamová vítězka.

Mávnutím rukou ale komentář nepřešla. „Proč mají někteří neustále problém s rozhodnutími jiných lidí, kteří nejsou jako oni? Nikomu neříkám, aby se nechal naočkovat také,“ naštvaně reagovala vítězka 21 trofejí z okruhu WTA.

„Dělám to pro sebe. Ze svého přesvědčení a víry, že je to tak správně,“ dodala jednatřicetiletá rodačka z běloruského Minsku.

Pandemie koronaviru ochromuje sportovní dění už druhým rokem – a to tenisové není výjimkou. Spousta turnajů byla vloni odložena či zrušena – včetně grandslamového Wimbledonu. V závěru roku 2020 svitla naděje na návrat k normálnímu životu v podobě vývoje vakcín. Ne všichni však vidí „světlo na konci“ tunelu právě v očkování. K hlasitým odpůrcům se v tenisovém světě řadí třeba Novak Djokovič, Diego Schwartzman či Andrej Rubljov.