Suarezová překonala rakovinu! Jsem vyléčená, hlásí Španělka

- Jan Vojkůvka

Skvělou novinu oznámila na svém Twitteru španělská tenistka Carla Suarezová Navarrová. Bývalá světová šestka dokončila léčbu Hodgkinova lymfomu a hlásí, že je uzdravená. Hráčka, jež podstupovala v posledních měsících chemoterapii, už může spřádat své plány k návratu na kurty.

„Další krok vpřed. Dnes jsem zakončila svou léčbu a překonala Hodgkinův lymfom,“ napsala na Twitteru Suarezová Navarrová. „Děkuji všem za vaše vřelé zprávy. Každé slovo podpory mi během posledních několika měsíců dodávalo sílu. Veškerá má vděčnost patří zdravotnickým pracovníkům, kteří se o nás každý den starají. Jsem vyléčená,“ dodala.

Dvaatřicetiletá Španělka, která se vrátila na začátku dubna k tréninku, pokořila zákeřné onemocnění, kvůli němuž od února minulého roku neodehrála žádný zápas. Sezonu jí přerušila pandemie koronaviru a v době, kdy se měla vracet do akce, jí byl diagnostikován právě Hodgkinův lymfom.

Hodgkinův lymfom je zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, které je však díky moderní léčbě ve značném procentu případů vyléčitelné. A vyléčená je naštěstí i Suarezová.

Španělská tenistka sní o svém návratu během olympijských her v Tokiu, byť by se dozajista nezlobila ani v případě, že by svůj comeback provedla i dříve.

„Byl by hotový sen, kdybych se vrátila na olympijských hrách, kde bych řekla sbohem mé tenisové rodině a také všem svým tenisovým fanouškům,“ řekla už v lednu, tedy v době chemoterapie, ke svému comebacku, jenž by byl zároveň derniérou.