Po léčbě rakoviny chce zpět na kurty. Návrat na olympiádě je sen, říká Španělka

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová šestka Carla Suarez Navarrová úspěšně absolvuje chemoterapii kvůli Hodgkinově lymfomu, který jí byl diagnostikován v minulém roce. Byť dlouhou pouť v důležitém životním utkání má za sebou teprve pár dní, již spřádá smělé plány a ráda by se na kurty vrátila.

Dvaatřicetiletá Španělka teprve v pondělí absolvovala svou poslední naplánovanou chemoterapii. Podle všeho ovšem léčba zabrala a Suarez Navarrová by se ráda vrátila zpět k normálnímu životu před nemocí.

A to i včetně tenisu, ač v roce 2019 oznámila, že se chystá pověsit raketu na hřebík. Mělo se tak stát v minulé sezoně. Ovšem kvůli pandemii koronaviru stihla odehrát jen pět turnajů (a fedcupovou kvalifikaci). Po restartu ročníku se už na kurty nevrátila, měla totiž úplně jiné starosti se zhoubným nádorovým onemocněním mízních uzlin.

I z toho důvodu by se chtěla vrátit na kurty. „Nechci, aby si mě lidé pamatovali, jak ležím na posteli v nemocnici, takže bych si ráda zahrála zase nějaký velký turnaj,“ uvedla Španělka.

A plány má opravdu smělé, byť velmi krátké. „Byl by hotový sen, kdybych se vrátila na olympijských hrách, kde bych řekla sbohem mé tenisové rodině a také všem svým tenisovým fanouškům,“ řekla ke svému comebacku, jenž by byl zároveň derniérou.

Ráda by si zahrála především čtyřhru se svou kamarádkou Garbine Muguruzaovou, s níž se představila už v Riu v roce 2016. Tehdy z toho bylo čtvrtfinále.

Celkově ale vidina toho, že by se opět pustila do tréninku a mohla hrát, ji naplňuje pozitivitou. Což v těchto dnech rozhodně potřebuje. „Cítila bych tolik radosti a štěstí, jakmile by se to povedlo. Také bych byla velmi vděčná a zároveň trochu nervózní, že jsem zase na kurtu. Doufám, že se to v Tokiu podaří. Doufám, že budeme moci spolu zase hrát, ale ještě je toho hodně, co se může stát,“ dodala.