Turnaj vyšel Lindě na výbornou, raduje se Hynek Fruhvirt. Co říká na možný start v Praze?

- Redakce

Hynek Fruhvirt, který pravidelně cestuje se svou talentovanou dcerou Lindou Fruhvirtovou po tenisových turnajích, má v posledních týdnech a měsících spoustu důvodů k radosti. Brzy šestnáctiletá Linda letos posbírala už čtyři trofeje na ženských akcích ITF. A tento týden se dokonce prokousala do čtvrtfinále na podniku WTA v Charlestonu! „Turnaj vyšel Lindě na výbornou a určitě ji posunul na další úroveň,“ pochvaloval si v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět Hynek Fruhvirt.

Vydřená výhra po skreči nad členkou Top 60 Alizé Cornetovou a posléze úspěšný souboj proti divoké kartě Emmě Navarrové vynesl Lindě Fruhvirtové v Charlestonu postup do jejího premiérového čtvrtfinále na akci WTA.

Nepřekvapí, že jedním z těch, kteří měli z úspěchu talentované Lindy největší radost, byl její otec Hynek. Hlava rodiny Fruhvirtových si cení obzvlášť toho, že jeho dcera v tak nízkém věku držela krok i mezi elitou.

„Určitě největší radost máme ze skutečnosti, že je schopná hrát s kteroukoliv hráčkou na okruhu,“ netajil Fruhvirt, jenž se chce zároveň ze zkušeností posledních dnů poučit.

„Ukázalo se, na čem je nutné zapracovat. Je to především několik úderových věcí,“ přiblížil.

Skvělé tažení Lindy na zelené antuce v Charlestonu se neobešlo bez pozornosti legendární Chris Evertové a také veleúspěšného trenéra Brada Gilberta. „Lindu chválil i ředitel turnaje,“ doplnil prestižní výčet Fruhvirt, jehož dcera na zmíněné akci dosáhla na zajímavý statistický zápis.

„Sdělili nám tam skutečnost, že za posledních patnáct let jsou jen dvě hráčky, které postoupily ve věku patnácti let do čtvrtfinále na této úrovni – kromě Lindy ještě Coco Gauffová. To nás samozřejmě potěšilo,“ poznamenal.

Lindě a také její sestře Brendě na cestě za řadou podobných úspěchů pomáhá také trenér Pavel Šnobel, s nímž spolupracují od poloviny minulého roku. „Postupem času jsme našli společnou řeč, vzájemně se dobře doplňujeme,“ okomentoval slibné spojení Fruhvirt.

Jeho dcera Linda se v pondělí objeví okolo hranice 360. místa v žebříčku WTA. A jak sama uvedla v exkluzivním rozhovoru, rozhodně by ráda stoupala ještě výš. Jednou z jejích zastávek by letos mohl být i červencový turnaj WTA v Praze, kde se bude tentokrát hrát na tvrdém povrchu.

„Plán na červenec zatím nemáme. Nicméně pokud by existovala možnost hrát v Praze, určitě bychom ji uvítali,“ dodal Fruhvirt.