ATP

Monte Carlo: Masters zná finalisty! Tsitsipas úřadoval proti Evansovi

- Radek Štohl

Je rozhodnuto. Ve finále letošního turnaje Masters v Monte Carlu se představí Stefanos Tsitsipas a Andrej Rubljov. Zatímco Tsitsipas povolil pouhé tři gemy přemožiteli Novaka Djokoviče Danielu Evansovi, Rubljov si poradil s Casperem Ruudem.

Úvodní sobotní semifinále rozehráli Stefanos Tsitsipas (5.) a Daniel Evans (33.). Řecký tenista však v semifinále nedal žádnou šanci překvapení turnaje Danielu Evansovi (33.), kterého za 70 minut smetl 6:2, 6:1.

Tsitsipas sice v pátém gemu úvodního setu přišel o brejk, vzápětí si ale ztracené podání vzal zpátky na svoji stranu. Set uzavřel čistou hrou při servisu protihráče. Bývalý první junior světa ve druhé sadě dvakrát uspěl na returnu, při vlastním servisu přišel jen o tři fiftýny, zásluhou čehož bude bojovat o první titul z „tisícovky“.

O druhou finálovou místenku se porvali právě Andrej Rubljov (8.) a Casper Ruud (8.). Úvod zápasu překvapivě patřil Ruudovi, který ve třetí hře získal brejk a šel podávat. Rubljov však získal rebrejk a jelikož uspěl také hned při dalším returnu, úvodní sada putovala na jeho konto.

Ve druhém dějství se šestému nasazenému navíc vydařil brejk a vedl 2:0. Ruud se však nevzdal a otočil na 4:2 ve svůj prospěch. Následně však nepotvrdil brejk, závěr sady patřil favorizovanému Rusovi.

Stefanos Tsitsipas (GRE, 5.) – Daniel Evans (GBR, 33.) 6:2, 6:1
Andrej Rubljov (RUS, 8.) – Casper Ruud (NOR, 27.) 6:3, 7:5