V Halle se bude hrát za zavřenými dveřmi. Pořadatelé však mají i dobrou zprávu

- Jan Vojkůvka

Letošní ročník Noventi Open v Halle se bude hrát bez diváků. S tímto oznámením přišli o víkendu pořadatelé německého travnatého turnaje, který láká příznivce tenisu především účastí Rogera Federera, desetinásobného šampiona místních dvorců. Fanoušci ovšem smutnit nemusí, jelikož organizátoři potvrdili, že se švýcarská legenda v Halle představí i příští rok.

Evropské země v březnu zaznamenaly opětovný nárůst nakažených virem covid-19, kvůli čemuž například Francie zavedla nový celonárodní lockdown a přísné restrikce platí i v Německu. Nepříznivá situace bude mít vliv i na turnaj v Halle.

Byť do začátku německé akce zbývají dva měsíce, pořadatelé nechtějí nic riskovat a s předstihem oznámili, že travnatý turnaj budou pořádat za zavřenými dveřmi, tedy bez publika.

Kromě této zprávy, která rozhodně nepotěšila příznivce travnatého tenisu a také fanoušky Rogera Federera, kteří se chtějí na svůj idol zajet podívat, si však přichystali i dobrou novinu. Právě legendární Švýcar se totiž v Halle představí i v sezoně 2022, kdy mu bude už 40 let.

Federer vyhrál německý turnaj během kariéry už desetkrát (2003–2006, 2008, 2013–2015, 2017 a 2019) a místní turnaj považuje za ideální přípravu před Wimbledonem.

Letošní ročník odehrají vedle Federera například šampion Turnaje mistrů Daniil Medveděv, další Rusové Andrej Rubljov a Karen Chačanov, Španěl Roberto Bautista Agut, Japonec Kei Nišikori či Belgičan David Goffin.