Čtyři březnové turnaje, stejný scénář. Prý už mě nechce vidět, smál se Rubljov

- Jan Vojkůvka

Co mají společného březnové turnaje v Rotterdamu, Dauhá, Dubaji a Miami? Střetnutí mezi Martonem Fucsovicsem a Andrejem Rubljovem. Pro maďarského hráče se už pomalu zápasy s ruským sokem mění v noční můru a na klidu mu rozhodně nepřidalo ani poslední vzájemné klání, které prohrál 2:6, 1:6.

Doufám, že letos už proti tobě hrát nebudu,“ řekl po porážce v Dubaji Fucsovics Rubljovovi. Jenže neuběhly ani dva týdny a oba tenisté se znovu potkali na kurtu. Na čtvrtém turnaji v řadě.

V Rotterdamu Rubljov vyhrál ve finále, v Dauhá se kvůli zranění Fucsovicse zápas nakonec neodehrál a v Dubaji Rus porazil maďarského soupeře ve čtvrtfinále. Nyní v Miami došlo ke klání už ve třetím kole a tentokrát Fucsovics uhrál jen tři gemy.

Duel trval jen 52 minut a po jeho skončení zdobil tvář ruského tenisty široký úsměv, zatímco jeho soupeř neskrýval frustraci. Může se ale někdo divit tomu, že se Rubljov smál?

Objevily se dokonce zmínky, že se Rubljov Fucsovicsovi vysmíval. Ale ne, rozhodně to nemyslel jako zesměšnění soupeře či jako vysmívání se.

„Smál jsem se kvůli té situaci a navíc mi Marton řekl, že mě nechce vidět, že už mě prostě nechce vidět,“ smál se Rubljov znovu na tiskové konference. „Ta situace byla prostě vtipná, je mi to líto,“ dodal.

Jak se asi cítí Marton Fucsovics, dobře ví například Karolína Plíšková. Ta se také na svých posledních třech turnajích shodně střetla s Jessicou Pegulaovou a ve všech zápasech prohrála. Březen na obou profesionálních okruzích zkrátka nachystal něco nevídaného.

A stejně jako česká tenistka, tak i Maďar Fucsovics nyní doufá, že v dubnu na svého zakletého soka nenarazí.