Miami přišlo o další hvězdu. Velký turnaj vynechá i světová jednička

- Jan Vojkůvka

Velký turnaj Masters v americkém Miami přišel o dalšího hvězdného hráče. Do řady odhlášených členů TOP 10 se přidala také světová jednička Novak Djokovič, který se rozhodl po zranění na Australian Open prodloužit svou pauzu a využít více volného času k setrvání s rodinou.

„Rozhodl jsem se využít tento vzácný čas, abych zůstal se svou rodinou,“ napsal Djokovič na sociálních sítích. „Se všemi omezeními, které ve světě jsou, musím najít rovnováhu mezi svým časem na okruhu a doma. Těším se, až se příští rok vrátím,“ doplnila světová jednička.

Vítěz Australian Open, který ke grandslamovému titulu dokráčel i přes zranění břišního svalstva, od konce své australské mise nehrál. Po vynechání březnových turnajů by se měl vrátit do akce během antukového sezony.

Djokovič se svým rozhodnutím přidal k Rafaelu Nadalovi, Dominicu Thiemovi a Rogeru Federerovi, kteří se v Miami rovněž nepředstaví.

Oproti mužskému turnaji, z něhož se prozatím odhlásilo na 27 tenistů, zůstává ženská část turnaje bez výraznějšího nárůstu omluvenek. Představit by se měly všechny hráčky z elitní dvacítky. Nejvýše postavenou tenistkou, jež se odhlásila, je Karolína Muchová (22.).