Parádní začátek sezóny pokračuje! Linda Fruhvirtová slaví double v Santu Domingu

- Marek Bartošík

Patnáctiletá Linda Fruhvirtová získala na juniorském turnaji ITF úrovně 2 v Santu Domingu titul ve dvouhře i ve čtyřhře! Talentovaná Češka, která se už prosazuje také na ženském okruhu, porazila ve finále Američanku Gracii Eppsovou 6:2 a 6:1. Linda ovládla společně se svou třináctiletou sestrou Brendou i čtyřhru, když ve finále přehrály česko-švédskou dvojici Lucie Havlíčková, Klara Milicevicová 6:4 a 6:3.

Poprvé od loňského Roland Garros se Linda Fruhvirtová zúčastnila juniorského turnaje. A návrat to byl velkolepý, vždyť patnáctiletá Češka ukořistila v Santu Domingu singlový i deblový titul!

Aktuální třináctka juniorského žebříčku ITF se navíc ve čtyřhře radovala po boku své sestry Brendy Fruhvirtové, nyní hráčky číslo 159 stejného rankingu.

Linda v Dominikánské republice potvrdila fantastický vstup do sezóny. Na třech ženských turnajích ITF, jichž se letos zatím zúčastnila, totiž získala dva singlové a také dva deblové tituly (vše v tuniském Monastiru). K tomu si zahrála ještě další singlové finále v německém Hamburku.

Její zápasová bilance v tenisovém ročníku 2021 tak činí osmnáct vítězství ku jedné porážce ve dvouhře a dvanáct vítězství bez jediné porážky ve čtyřhře!

Patnáctiletá vycházející hvězda už na juniorském okruhu ITF posbírala pět trofejí, z toho dvě singlové. Třináctiletá Brenda se nyní pyšní dvěma singlovými a dvěma deblovými tituly.


Galerie