Zase ten Paire. Francouzský bouřlivák poplival stopu, zápas ukončil ostudnou dvojchybou

- Michal Hladký

Benoit Paire dal o sobě znova vědět. 29. hráč světového žebříčku nezvládl osmifinálový zápas proti Argentinci Cerundolovi (137.), se kterým na turnaji ATP Tour 250 v Buenos Aires prohrál po setech 6:4, 3:6 a 1:6. Na podprůměrné výkony jsme si u Francouze v posledních měsících už zvykli, nicméně tentokrát svůj herní projev vyšperkoval hned dvěma absolutními zkraty.

Francouz Benoit Paire neprožívá nejlepší období. Od restartu okruhu ATP v srpnu minulého roku dokázal ovládnout jen dva zápasy, což pro 29. nejlepšího tenistu současnosti je jednoduše málo. Tato nelichotivá bilance se promítá i do psychiky hráče, který už delší dobu patří mezi největší bouřliváky tenisového světa.

A tuto pověst potvrdil jednatřicetiletý hráč i ve čtvrtek v osmifinálovém zápase turnaje v Buenos Aires proti domácímu Franciscu Cerundolovi, až 137. tenistovi žebříčku ATP. Duel začal skvěle, první set ovládl 6:4, jenže pak se Paire sesypal jako domeček z karet.

Už v druhé sadě, kterou držitel tří singlových titulů na okruhu ATP prohrál 3:6, došlo k jeho k prvnímu zkratu. Cerundolo se blýskl esem na téčko, jenže jeho soupeř byl opačného názoru. Rozhodčí sestoupil z umpiru a přispěchal ke stopě, načež potvrdil původní verdikt.

V tom momentě se začal Paire s arbitrem hádat, avšak bezvýsledně. Svou frustraci si následně vybil tak, že stopu po míčku poplival. Tenhle incident mu neprošel jen tak, ihned poté totiž obdržel napomenutí.

Ve zbylém průběhu utkání už se Benoit Paire snažil držet nervy na uzdě. Třetí set prohrál zcela jasně 1:6, přičemž všechno naštvání, které se v něm během té doby nakupilo, projevil při posledním fiftýnu.

První servis napálil do sítě, ten druhý pak zcela laxně odevzdal. Trápení jednatřicetiletého Francouze pokračuje a těžko říct, zda se někdy s takovým přístupem změní.

Bohužel těmito výlevy trochu zastínil výkon svého soupeře Francisca Cerundola. Ten na podniku ATP Tour 250 v argentinském Buenos Aires prošel z kvalifikace až do čtvrtfinále, ve kterém ho čeká Španěl Andujar, 57. hráč žebříčku ATP.

„Má velký talent, musel jsem se celou dobu soustředit. Věděl jsem, že v nějakém bodě budu mít navrch. Jsem moc rád, že jsem toho využil,“ pochvaloval si po zápase tenista z druhé stovky rankingu.

A uvidíme, jak dlouho mu tento přívlastek bude patřit. Disponuje životní formou, s takovou je jen otázkou času, kdy nakoukne mezi sto nejlepších planety.