Swiateková po zisku titulu přehodnotila plány. Rozšířila počet odhlášených hvězd z Dauhá

- Jan Vojkůvka

Polská tenistka Iga Swiateková v australském Adelaide vybojovala svůj druhý titul na okruhu WTA v kariéře. Devatenáctiletá hráčka po senzačním triumfu na loňském Roland Garros vybojovala svou druhou trofej bez ztráty setu a ve finále deklasovala Belindu Bencicovou 6:2, 6:2.

Swiateková v Adelaide vyřadila postupně Madison Brengleovou, Maddison Inglisovou, Danielle Collinsovou a Jill Teichmannovou. Na cestě do finále ztratila pouhých 18 gemů a v samotném souboji o titul předvedla jeden z nejlepších výkonů na turnaji.

Bencicovou nepustila ani k jednomu brejkbolu a sama naopak prorazila hned čtyřikrát servis soupeřky.

Vítězstvím v Adelaide zakončila svou dlouhou australskou misi, kterou započala trochu nečekaným vyřazením v osmifinále na Gippsland Trophy, kde prohrála s Jekatěrinou Alexandrovovou. Následně dokráčela do osmifinále také na Australian Open, kde byla nad její síly Simona Halepová.

Zisk turnajového titulu navíc usnadnil Swiatekové rozhodování o dalším programu v sezoně. Mladá Polka se totiž rozhodla vzdát svou účast na turnaji v katarském Dauhá, kde rozšířila počet odhlášených hvězd.

Vedle Swiatekové se z turnaje v Dauhá už dříve odhlásily kvůli zranění nohy Bianca Andreescuová se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, světová trojka Simona Halepová, světová čtyřka Sofia Keninová, Markéta Vondroušová či Julia Putincevová.

„Rozhodli jsme se už včera, že se odhlásím z Dauhá z důvodu náročného programu posledních týdnů,“ přiznala Swiateková po finále. „Nechci riskovat nějaké zranění nebo tak něco. Chci svému tělu dopřát odpočinek,“ dodala Polka, která se po vítězství v Adelaide posune na 15. místo světového žebříčku.

Dalším turnajem, kde by Swiateková měla představit, bude podnik v Dubaji v první polovině března.