Nečekaný návrat na kurty. Někdejší světová trojka pomáhá srbské naději

- Marek Bartošík

Srb Miomir Kecmanovič, jemuž patří 41. místo v žebříčku ATP, získal významnou posilu pro svůj realizační tým. Jednadvacetiletému tenistovi z Bělehradu nově udílí cenné rady bývalý třetí hráč světa David Nalbandian. Jejich první společnou misí je antukový turnaj ATP 250 v Córdobě, kde Kecmanovič plní roli třetího nasazeného.

O štěstí v trenérském řemesle se pokouší další bývalá tenisová hvězda. David Nalbandian, jenž ve své kariéře posbíral jedenáct trofejí z podniků ATP, je novým přírůstkem do týmu Miomira Kecmanoviče.

„Podívejte, kdo se rozhodl vrátit na tour. Je mi ctí, že jsi součástí mého týmu,“ napsal v instagramovém příspěvku Kecmanovič, který zveřejnil dvě společné fotky s Nalbandianem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Miomir Kecmanovic (@miomirk)

Devětatřicetiletý Argentinec bude spolupracovat v trenérském tandemu s Chorvatem Mirem Hrvatinem.

Prvním společným turnajem Kecmanoviče a Nalbandiana je antuková akce ATP v argentinské Córdobě, jejíž hlavní soutěž začíná právě dnes.

Jednadvacetiletý srbský tenista, který je v Córdobě turnajovou trojkou, má slušně rozjetou kariéru. Do elitní padesátky poprvé pronikl už v srpnu 2019, loni v září oslavil na antuce v Kitzbühelu premiérovou trofej z podniku ATP. Na grandslamových turnajích postoupil dosud pětkrát do druhého kola.

Jeho nový trenér Nalbandian ovládl během své kariéry mimo jiné Turnaj mistrů 2005 a také Masters v Madridu a Paříži (obě 2007). Na všech grandslamech postoupil alespoň do semifinále, na Wimbledonu 2002 si dokonce zahrál o titul proti Lleytonu Hewittovi (1:6, 3:6, 2:6). Profesionální okruh opustil v roce 2013.

Bývalý třetí hráč žebříčku se po ukončení tenisové kariéry věnoval především automobilovým závodům Rally.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený DAVID NALBANDIAN (@nalbandiand)