Krejčíková nadále válí v mixu. Rajeev je férový sympaťák, chválí svého parťáka

- Marek Bartošík

Barbora Krejčíková je u protinožců opět úspěšná, v semifinále mixu po boku Američana Rajeeva Rama si připsala už desáté vítězství na Australian Open 2021. Účastnice druhého kola dvouhry a (zatím) finalistka ženské i smíšené čtyřhry tak v Melbourne zažívá podobně jako loni, kdy nastřádala dokonce třináct výher, skvělý turnaj. „Mám velkou radost, že jsou z toho dvě grandslamová finále,“ líčila pětadvacetiletá Krejčíková.

Poslední ročníky Australian Open se v závěrečných fázích neobejdou bez Barbory Krejčíkové. Česká tenistka se může spolehnout především na své výsledky ze smíšené čtyřhry, kterou ovládla loni s Nikolou Mektičem a předloni s Rajeevem Ramem. Se šestatřicetiletým Američanem Ramem hraje i letos.

„Na mix se vždy těším, je to úplně jiný turnaj než singl i debl. Jsem při něm nejvíc uvolněná,“ objasnila Krejčíková. „Hraní proti klukům beru jako větší challenge, chci je přehrát ve výměně nebo prohodit na síti.“

Elitní české deblistce a stále se lepšící singlistce v jedné osobě dělá na kurtu společnost Američan Ram, pro kterého má jeho parťačka pouze slova chvály.

„Rajeev je moc hodný, je to sympaťák a férový kluk. Rozumíme si na kurtu i mimo něj. Jsem ráda, že to takhle funguje,“ poznamenala Krejčíková, jež v Melbourne útočí na třetí triumf v řadě ze smíšené čtyřhry.

Češka zároveň v této disciplíně drží na australském grandslamu sérii čtrnácti vítězství. „Je to super! Každá výhra se počítá,“ komentovala svůj statistický zápis.

Krejčíková se pokusí završit snový turnaj v pátečním finále ženské čtyřhry a sobotním finále mixu.

„Ještě se musíme s Katkou (Siniakovou) poradit ohledně taktiky na finále. Čekají nás strašně dobré singlistky a nepříjemné soupeřky. Bude to náročné,“ vzpomenula belgicko-běloruské duo Elise Mertensová, Aryna Sabalenková.

A pak už bude zbývat jen souboj o trofej z mixu, kde Krejčíková s Ramem narazí buď na australský pár Samantha Stosurová, Matthew Ebden, nebo na americko-britskou dvojici Desirae Krawczyková, Joe Salisbury.

„Žádný ze zápasů jsem ještě neviděla, takže nevím, jak ty páry hrají. Asi se podívám na zítřejší semifinále a pak s Rajeevem něco vymyslíme,“ uzavřela Krejčíková.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
Semifinále smíšené čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, Ram (USA) [6] – Sandersová, Polmans (oba AUS) [WC] 6:3, 6:3