Vondroušová po postupu do osmifinále: Poslední gem byl šílený, u mečbolu jsem se modlila

- Marek Bartošík

Markéta Vondroušová je poprvé v kariéře osmifinalistkou Australian Open. Jednadvacetiletá Češka si místenku mezi elitní šestnáctkou vysloužila poměrně jasným vítězstvím 6:2 a 6:4 nad Soranou Cirsteaovou, která v předchozím kole vyřadila Petru Kvitovou. „Jsem ráda, že jsem to takhle zvládla. Byl to můj nejlepší zápas na turnaji,“ řekla Vondroušová.

Po proměněném mečbolu ve druhém kole Markéta Vondroušová pouze zamračeně kroutila hlavou, tentokrát už se jí po postupu objevil velký úsměv na tváři. Nešlo si přitom nevzpomenout na Roland Garros 2019, kde fenomenální jízda české tenistky skončila až ve finále.

Vondroušová má na kontě i osmifinále z US Open 2018, do zmíněné fáze se tedy dostala už na třech ze čtyř grandslamových turnajů.

„Moc hezky se to poslouchá. Jsem ráda, že se mi takhle daří. Akorát na trávě (ve Wimbledonu) mi to zatím moc nejde. Snad to tam letos zlomím,“ uvedla Vondroušová.

Gratulujeme k prvnímu osmifinále na Australian Open. Jak velkou prožíváte radost?
Je to určitě super, šlo o moje nejlepší utkání na turnaji. Čekala jsem těžký zápas, protože Sorana je výborná hráčka a předtím porazila Petru. Ona v prvním setu docela kazila, já jsem hrála tak nějak stejně. Pak jsem se trochu stáhla, protože se ona zlepšila. Jsem ráda, že jsem to takhle zvládla.

Vaše nadšení jsme mohli vidět po proměněném mečbolu. Lepší zakončení než vítězný bekhend na čáru byste si mimochodem asi stěží mohla vybrat.
Celý poslední gem byl šílený. Soupeřka dala jeden bekhend, o kterém jsem si myslela, že je snad metr v autu. Nicméně těsně tečoval lajnu. Pak naopak zkazila smeč asi milimetr do autu. U mečbolu jsem se modlila, aby můj bekhend spadl do kurtu a šly jsme k síti, protože to už bylo maso. Konec byl fakt intenzivní z obou stran.

Jaké vlastně tentokrát panovaly podmínky v aréně Margaret Courtové?
Docela příjemné. Nebylo úplně vedro a moc nefoukalo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova)

Zápas trval pouze necelou hodinu a půl, takže jste jistě pošetřila energii a také vaše třísla. V jakém jsou vlastně nyní stavu?
Dneska mě třísla nebolela skoro vůbec, což je super. Tejpy snad zůstanou stejné a nebude jich víc. (usmívá se)

Páteční pracovní den v Melbourne pro vás skončil nedlouho po poledni. Čím nejspíš vyplníte zbytek dne?
Určitě strávím nějakou chvíli na fyzio. Pak asi pojedu na hotel a budu se koukat na nějaké zápasy. Sleduju tady snad všechno, co se dá. Jsem docela blázen. (usmívá se)

V neděli vás samotnou čeká další vystoupení ve dvouhře, a sice proti Su-wej Sie. S neortodoxně hrající Tchajwankou jste zkraje roku prohrála těsnou bitvu v Abú Zabí. Co vám vzájemný zápas přinesl?
Lze se z něho samozřejmě poučit. Docela foukalo, celkově to bylo náročné. Jednalo se o první zápas sezóny, zato teď už jsme rozehrané. Můj trenér se díval na její zápas třetího kola, takže určitě něco vypozoroval.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch)
3. kolo ženské dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (20.) [19] – Sorana Cirsteaová (ROU, 68.) 6:2, 6:4