Druhý ročník ATP Cupu zná své vítěze! Závěrečná čtyřhra se neodehrála

- Jan Vojkůvka

Zkrácený ročník ATP Cupu poznal v neděli své šampiony. Finále mezi Ruskem a Itálií se stalo rychlou záležitostí, když Rusové Andrej Rubljov a Daniil Medveděv vyhráli své singlové zápasy hladce ve dvou setech. K závěrečné čtyřhře za rozhodnutého stavu už nedošlo.

Rusko, které v úvodním ročníku soutěže v minulé sezoně skončili v semifinále, v letošním finále dominovali. Oproti náročnému semifinále proti Němcům předvedli dva suverénní výkony a k závěrečné čtyřhře už ani nastoupit nemuseli.

V úvodním souboji dokázal Andrej Rubljov deklasovat Fabia Fogniniho po setech 6:1, 6:2. V utkání nečelil ani jednomu brejkbolu a svého italského soka přehrál za pouhých 62 minut.

Vedení 1:0 na zápasy přetavil v celkové vítězství hned v dalším střetnutí Daniil Medveděv. Tomu se v souboji s italskou jedničkou Matteem Berrettinim povedlo zvítězit 6:4, 6:2.

Ani Medveděv ve svém klání nepřišel o podání, když odvrátil oba brejkboly soupeře. Světové desítce naopak dokázal třikrát prorazit servis a duel dotáhl do vítězného konce za 81 minut.

Rusko se stalo historicky druhými šampiony ATP Cupu. Navázali tak na loňské vítězství Srbska, které letos skončilo překvapivě už v základní skupině.