Dokonalá sobota! L. Fruhvirtová slaví první deblový titul, zajistila si i singlové finále

- Marek Bartošík

Linda Fruhvirtová a její ruská spoluhráčka Maria Timofejevová porazily ve finále turnaje ITF v Monastiru francouzsko-gruzínský pár Radovanovicová, Tsitskišviliová 6:1 a 6:2. Souboj o trofej trval pouhých 48 minut. Pro patnáctiletou Češku se jedná o první titul mezi dospělými! Ještě před jeho ziskem prosvištěla za 77 minut do finále dvouhry, které je na programu v neděli.

Na čtvrtý pokus se už dočkala! Talentovaná Linda Fruhvirtová se může od soboty 6. února 2021 pyšnit premiérovým vavřínem z ženského turnaje ITF.

Velká naděje českého tenisu spojila v tuniském Monastiru síly se sedmnáctiletou Ruskou Timofejevovou. Spolupráce se ukázala jako velmi efektivní, neboť mladičká dvojice ztratila na turnaji s dotací 15 tisíc dolarů pouhý set (v semifinále).

Fruhvirtová dosud sehrála tři finále na profesionálních akcích ITF, ani jednou však úspěšná nebyla. V závěru loňského roku jí nejprve scházel pouhý set k singlovému titulu právě v Monastiru, posléze neuspěla v deblovém finále na podniku v italské Selva Gardeně (dotace 25 tisíc dolarů).

Aktuální sezónu zahájila mladá Češka finálovou účastí ve dvouhře na „pětadvacítce“ v Hamburku, titul jí opět unikl. V Monastiru už ale finálové prokletí konečně zlomila.

Hráčka číslo 580 v singlovém žebříčku WTA se na kurtech představí ještě v neděli, kdy se o završení dokonalého týdne pokusí ve finále dvouhry proti Francouzce Manon Arcangioliové (638.).

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
LINDA FRUHVIRTOVÁ (580.) [3] – Mallaurie Noelová (FRA, 507.) [2] 6:2, 6:2

Finále čtyřhry
L. FRUHVIRTOVÁ, Timofejevová (RUS) [4] – Radovanovicová (FRA), Tsitskišviliová (GEO) 6:1, 6:2