Startuje melbournská divočina. Stovky tenistů se představí na šesti přípravných turnajích

- Jan Vojkůvka

Karanténa v Austrálii pro tenisty, kteří se představí na Australian Open, skončila. Ještě než dojde k zahájení samotného úvodního grandslamu sezony, odehraje se v místním grandslamovém areálu hned šestice turnajů za účasti stovek hráčů a hráček. Melbournská třítýdenní divočina odstartovala právě v neděli.

Celkem se v Melbourne během následujících tří týdnů uskuteční osm turnajů. Kromě Australian Open a jednoho menšího turnaje WTA během druhého týdne grandslamu se odehraje dalších šest přípravných turnajů před samotným startem melbournského svátku.

Vše začalo již v neděli, kdy se rozehrály ženské turnaje Yarra Valley Classic a Gippsland Trophy i za hojné české účasti.

Podstatně více českých zástupkyň má akce nazvaná Yarra Valley Classic, kde se v singlu představí Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Kristýna Plíšková a Marie Bouzková, která už zvládla zápas prvního kola. Na podniku Gippsland Trophy bude v akci Karolína Muchová.

V pondělí odstartují také mužské turnaje Murray River Open a Great Ocean Road Open. Češi Tomáš Macháč a Jiří Veselý se představí na prvně jmenovaném podniku.

Aby toho nebylo málo, v úterý startuje ATP Cup, který bude probíhat ve zkrácené formě s polovičním počtem účastníků. A ve středu pak bude zahájen poslední turnaj Grampians Trophy pro tenistky, které skončily po příjezdu do Melbourne v izolaci.

Na Grampians Trophy by se měly představit z českých hráček Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Los k tomuto turnaji proběhne v pondělí.

Losům ostatních turnajů s českou účastí jsme se věnovali zde a zde.

Po skončení těchto přípravných turnajů už odstartuje všemi očekávané Australian Open, které podle posledních informací proběhne před zraky až 390 tisíců návštěvníků, kteří se na turnaji během 14 dní prostřídají.