Příliš velká omezení v karanténě? Belgičanka nestihla doléčit zraněný kotník

- Marek Bartošík

Belgičanka Kirsten Flipkensová se zkraje roku stala velkou smolařkou turnaje v Abú Zabí. Zkušená tenistka měla dobře rozehraný zápas druhého kola proti světové čtyřce Sofii Keninové, pak si ale o reklamní panel zranila levý kotník. Flipkensová se tohoto problému dosud nezbavila ani v Melbourne, kde měla kvůli povinné karanténě omezené možnosti rehabilitace. Výsledkem je její odhlášení z podniku Yarra Valley Classic (kategorie WTA 500).

Tenisté a tenistky prožívali během dvoutýdenní karantény v Melbourne nespočet příběhů. Jeden z těch smutnějších napsala Kirsten Flipkensová, přestože se na rozdíl od mnoha dalších kolegů a kolegyň nenacházela v tzv. „tvrdé karanténě“.

Pětatřicetiletá Belgičanka se mohla pět hodin denně pohybovat mimo hotelový pokoj, na odbornou péči o zraněný kotník však dostala pouze minimum prostoru. Namísto účasti na generálce před Australian Open ji tak čeká řádná rehabilitace.

„V posledních dvou týdnech jsem nejprve nemohla vůbec dostávat ošetření, poté byl denní limit pouze patnáct minut. Ačkoliv jsem udělala všechno, co se dalo (led, cvičení, …), nebylo toho dost. Můj kotník není na turnaj připraven,“ sdělila na svých sociálních sítích Flipkensová.

„Teď už jsem pryč z karantény a můžu podstoupit kompletní lékařské ošetření, abych byla připravena na Australian Open,“ doplnila 87. hráčka v žebříčku WTA.

Flipkensová je někdejší světovou třináctkou. Dosavadními vrcholy její kariéry jsou singlový titul z Québecu (2012) a semifinále z Wimbledonu 2013. Ve stejném roce postoupila do osmifinále Australian Open, které zůstává jejím turnajovým maximem. Loni v Melbourne prohrála duel prvního kola s Karolínou Muchovou (3:6, 6:2, 6:7).