Exhibice v Adelaide: Djokovič nastoupil i s puchýřem. Bartyová se vrátila porážkou

- Marek Bartošík

Pořadatelé australských turnajů na pátek připravili ještě před zahájením ostrých turnajů exhibici hvězd v Adelaide. Navzdory velkému puchýři na ruce absolvoval alespoň jeden set nejlepší hráč světa Novak Djokovič. Ženská světová jednička Ashleigh Bartyová se představila na kurtech poprvé po jedenácti měsících!

Čtyři tisícovky diváků vytvořily v Adelaide krásnou atmosféru pro exhibiční klání nazvané „A Day at the Drive“. Velmi početná návštěva byla možná díky opětovnému vymýcení covidu v Austrálii – země za posledních dvanáct dní neeviduje jediný případ!

Tenisové hvězdy tak po bezmála roce opět mohly nastoupit před zaplněnými tribunami a za své umění sklízely dlouho chybějící ovace.

Den přitom nezačal příliš šťastně. Novak Djokovič se nejprve omluvil z utkání proti Janniku Sinnerovi kvůli velkému puchýři na ruce. Srbského tenistu nahradil jeho krajan Filip Krajinovič, který ovládl první set 6:3.

Do druhého dějství pak přece jenom zasáhl i sám Djokovič, jenž nad italským teenagerem triumfoval taktéž v poměru 6:3. „Všichni jsou k nám tady moc milí. Jsem vděčný, že máme možnost tady být,“ řekl za všechny zúčastněné Djokovič.

Ve druhém duelu si Serena Williamsová poradila s Naomi Ósakaovou po setech 6:2, 2:6 a 10:7. Rafael Nadal posléze zvítězil ve šlágru dne nad Dominicem Thiemem (7:5, 6:4). Uspěla také Simona Halepová, jež vydřela výhru 3:6, 6:1 a 10:8 nad domácí Ashleigh Bartyovou.

Čtyřiadvacetiletá Australanka odehrála svůj první zápas od konce loňského února, kdy v semifinále turnaje v Dauhá podlehla Petře Kvitové. „Opravdu jsem si to užila, což je nejdůležitější,“ zmínila v pozápasovém proslovu Bartyová.

Bohatý program vydařené akce měly uzavřít vzájemným soubojem Venus Williamsová a Irina Beguová. Duel však byl zrušen.