Ósakaová se stala spoluvlastnicí fotbalového klubu. Máme společné hodnoty a zájmy, říká

- Michal Hladký

Současná světová trojka, Japonka Naomi Ósakaová, se pochlubila na Twitteru svou investicí do ženského fotbalového klubu North Carolina Courage. Přesná částka známa není, nicméně třiadvacetiletá tenistka se stala spoluvlastnicí amerického celku.

Naomi Ósakaová je vůbec první osobou, která kdy do ženského týmu North Carolina Courage investovala.

„Díky ženám, které podporovaly můj rozvoj, jsem teď tam, kde jsem. Během celé své kariéry jsem dostávala spoustu podpory od svých kolegyň z řad sportovkyň. Jsem pyšná na to, že vám mohu sdělit, že jsem se stala spolumajitelkou North Carolina Courage,“ okomentovala událost na svém Twitteru.

Nicméně důvodů, proč se Japonka rozhodla vyslat finance tímto směrem, je více. „Mám opravdu ráda lidi, kteří klub vedou. Taktéž zastávají podobné hodnoty a zájmy jako já – podporu ženského sportu a využití týmu jako nástroje k tvoření dobra ve společnosti,“ zmínila se Ósakaová pro web people.com.

Americký celek působí v nejvyšší americké soutěži NWSL. A úspěšně, vždyť od svého založení v roce 2017 ovládl dvě po sobě jdoucí sezony.

V ročníku 2022 mu ale přibude konkurence. Do Národní ženské fotbalové ligy se připojí výběr Angel City FC, který taktéž disponuje tenisovým pozadím. Mezi investory do kalifornského klubu patří Serena Williamsová nebo legendární Billie Jean Kingová.