FOTO: Bernie s palčáky pronikl i na tenisový okruh. Společnost mu dělají největší hvězdy

- Marek Bartošík

Hitem sociálních sítí je momentálně různě upravená fotografie Bernieho Sanderse z nedávné inaugurace nového amerického prezidenta Joea Bidena. Sanders, sám neúspěšný kandidát v demokratických primárkách, se na slavnostní událost dostavil ve vlněných rukavicích. Jeho originální palčáky se okamžitě staly námětem zdánlivě nekonečného množství internetových vtípků, mezi nimiž nechybí ani ty z tenisového prostředí.

Tenis jako globální sport zasahují nejrůznější trendy, ke kterým patří i internetové memy. Nyní jim dominuje zachmuřený Bernie Sanders v hnědo-černo-bílých palčácích, jež mu před pěti lety darovala fanynka.

Jednu z povedených fotomontáží „à la Bernie“ sdílela na svůj Instagram Donna Vekičová. Chorvatská tenistka v tomto případě sedí ve společnosti 79letého amerického politika na kurtu v rozpáleném Melbourne.

„Ale Bernie, vždyť tady v Melbourne je 33 stupňů,“ glosovala Vekičová, která na obrázku gestikuluje směrem k senátorovi z Vermontu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Donna Vekic (@donnavekic)

Sanders se „objevil“ také v Adelaide, kde tráví svou VIP karanténu světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista má jako jeden z mála k dispozici také balkón, o čemž evidentně vědí i internetoví vtipálci.

Politický veterán má podle tvůrců memů vůbec slabost pro největší tenisové hvězdy. Na loňském US Open mohl zblízka sledovat, jak Naomi Ósakaová leží na kurtu po vítězném finále proti Viktorii Azarenkové. „Kdo to udělal?“ komentovala upravenou fotografii sama Ósakaová.

Bernie má v těchto dnech skutečně napilno, přičemž ne vždy je to pro něj pohoda. Důkazem budiž obrázek, kde na něj křičí Serena Williamsová.

Na dalších výtvorech můžeme Sanderse vidět mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem po dechberoucím finále Australian Open 2012, na Laver Cupu mu pro změnu dělají společnost John McEnroe a Denis Shapovalov z výběru světa. Bernie si stihl odskočit i na exhibiční Battle of the Brits, kde na rozdíl od Andyho Murrayho a spol. zachovává i v klíčových okamžicích ledový klid.