Dvojče tenisové hvězdy: Nikam mě nebrala, lépe znám i prodavače ze supermarketu

- Filip Lefenda

Že se Eugenie Bouchardová nekvalifikovala na Australian Open? Taková informace už asi nikoho příliš nepřekvapí. Zářné tenisové roky bývalé světové pětky jsou zjevně minulostí. Do centra pozornosti se tak v posledních dnech dostala zcela jiná Bouchardová. I když ne tak úplně – jde o hráččino dvojče Béatrice.

Harmonický vztah dvojčat? Ani náhodou. O šest minut starší Béatrice si v nedávném rozhovoru nebrala na adresu populární sestry servítky. „Je to vtipné, ale lépe znám i prodavače zeleniny v supermarketu než svoje vlastní dvojče,“ překvapila šestadvacetiletá Kanaďanka, která po tenistčině boku vyrůstala jen do deseti let.

Poté se rodiče obou dívek rozvedli. A zatímco Eugenie zůstala s matkou Julií, Béatrice spolu s dalšími sourozenci Williamem a Charlotte vyrůstali s otcem Michelem. Rodinné sváry přitom nevzaly zasvé ani nyní, o šestnáct let později.

„Je to šílené, ale v podstatě je to pro mě cizí člověk,“ líčila dále Béatrice Bouchardová v rozhovoru pro Blick. „Situace v rodině způsobila v našem vztahu velké komplikace, které v podstatě přetrvávají dodnes. S Genie se vidíme asi dvakrát do roka,“ přiznala žena, která stejně jako její sestra miluje pozornost fotoaparátů. Na Instagramu ji ostatně sleduje přes 365 tisíc lidí.

Sestřin úspěch jí býval často předhazován. „Lidé si mysleli, že spolu objíždíme svět. Pravda je taková, že má sestra mě nikdy nikam nevzala,“ šokovala Béatrice. Pro dokreslení zmínila příhodu z roku 2014, kdy si Bouchardová zahrála o titul z Wimbledonu – tehdy neúspěšně proti Petře Kvitové.

„Když jsem jí řekla, že bych ji chtěla vidět hrát finále na vlastní oči, řekla mi, že si mám na vlastní náklady koupit letenku a zaplatit lístek,“ vzpomínala hořce na nezájem dvojčete půvabná blondýna.