Odmítl rozhovor kvůli roušce. Američan od ATP vyfasoval pokutu

- Jan Vojkůvka

Turnaj ATP v Delray Beach je jednou z akcí, kterou se rozjíždí sezona 2021, která bude i kvůli opatřením z důvodu pandemie koronaviru v mnohém odlišná. Nedílnou součástí života se staly všudypřítomné roušky, které musí mít tenisté i při rozhovorech po vítězných zápasech. Právě kvůli roušce však Christian Harrison v sobotu rozhovor odmítl. A nyní přišel trest.

Za neposkytnutí rozhovoru po vítězství 7:6(3), 6:2 nad 22. hráčem světa Cristianem Garinem v osmifinále turnaje v Delray Beach obdržel Harrison pokutu ve výši 3 000 dolarů.

Tento trest je kaňkou na jinak senzačním turnaji amerického tenisty. Tomu se povedlo proti Garinovi vybojovat premiérové vítězství proti soupeři z elitní padesátky, přičemž jemu samotnému patří až 789. místo na žebříčku.

Neposkytnutí rozhovoru po vítězném osmifinále jej ovšem stálo nemalou částku. Interview po utkání jsou totiž povinná.

„Není zdravé nosit roušku v takovém horku po delší dobu, než je nezbytně nutné po tak náročném utkání,“ hájil Harrison své rozhodnutí k odmítnutí rozhovoru na kurtu kvůli vyžadovanému nasazení pokrývky obličeje. „Měl jsem dojem, že si mohu vybrat. Nebylo mi řečeno, že dostanu pokutu,“ podotkl.

Šestadvacetiletý člen osmé stovky světa, který v Delray Beach prošel kvalifikací, ovšem pokutu bude moci bez větších problémů zaplatit. Povedlo se mu na turnaji ATP projít už do semifinále, když v pondělí porazil ve dvou setech Gianlucu Magera.

Tenista, jehož kariéru provází smůla a kvůli zdravotním problémům absolvoval už neskutečných 8 operací, tentokrát po vyhraném čtvrtfinále rozhovor i s rouškou raději uskutečnil.