Plíškovou čeká Bílá skupina s Radwaňskou, Muguruzaovou a prozatím neznámou soupeřkou

- Jan Vojkůvka

Turnaj mistryň budiž zahájen! V Singapuru proběhl krátce po poledni středoevropského času slavnostní ceremoniál, na němž se rozlosovaly základní skupiny ve dvouhře, které přiřkly Karolíně Plíškové členství v Bílé skupině a Dominice Cibulkové členství v Červené.

Hned na začátku muselo dojít na vysvětlení poněkud zamotané situace okolo osmé hráčky, která stále není určená. Po odhlášení Sereny Williamsové z letošního ročníku se na osmé postupové pozici nyní nachází Britka Johanna Kontaová, kterou ale může ještě přeskočit Ruska Světlana Kuzněcovová.

Co k tomu potřebuje? Dotáhnout moskevský turnaj až k titulu. Kuzněcovová se v Moskvě probojovala do semifinále a stále živí naději i na postup na Turnaj mistryň, k čemuž ji dopomůže ale jedině triumf na domácím podniku, kde ji ale nečeká nic snadného.

A tak se na podiu představila prozatím pouze sedmička jistých hráček, mezi nimi nescházela ani Karolína Plíšková, která se na finálovém turnaji roku představí vůbec poprvé. „Prožila jsem několik skvělých týdnů, díky kterým jsem se dostala sem do Singapuru a za to jsem opravdu ráda,“ podotkla Plíšková.

Společně s ní se na podiu usadily Dominika Cibulková, Madison Keysová, Garbine Muguruzaová, Simona Halepová, obhájkyně titulu z minulého ročníku Agnieszka Radwaňská a světová jednička Angelique Kerberová.

Ještě před losováním byla Kerberové udělena příslušnost v Červené skupině a Radwaňské v Bílé skupině. Následoval los dvou jmen, které je doplní jako první a mezi nimi byla právě Karolína. Jako první však byla vytažena Simona Halepová, která tak šla do Červené skupiny za Kerberovou a na Plíškovou čekalo putování do Bílé skupiny za Radwaňskou.

Pak už vše šlo rychlým tempem, k Plíškové a Radwaňské byla dolosována Garbine Muguruzaová a také ona nejistá osmá postupující, která vzejde z dua Kontaová/Kuzněcovová. Červenou skupinu doplnily Keysová s Cibulkovou.

Turnaj mistryň bude zahájen již tuto neděli 23. října, kdy se uskuteční první zápasy dvouhry. Turnaj ve čtyřhře, na němž bude startovat hned čtveřice českých hráček, bude rozlosován na začátku příštího týdne.

Los skupin Turnaje mistryň
Červená skupina
Angelique Kerberová (GER), Simona Halepová (ROU), Madison Keysová (USA), Dominika Cibulková (SVK)

Bílá skupina
Agnieszka Radwaňská (POL), Karolína Plíšková (CZE), Garbiñe Muguruzaová (ESP), Johanna Kontaová (GBR)/Světlana Kuzněcovová (RUS)