Vítězný vstup do sezony! Krejčíková v Abú Zabí rozdrtila soupeřku

- Jan Vojkůvka

Lepší vstup do nové sezony si Barbora Krejčíková přát nemohla. V úvodním kole turnaje v Abú Zabí deklasovala Američanku Jamie Loebovou, které povolila pouhé čtyři gemy. Po výhře 6:1, 6:3 se může těšit na souboj s třináctou nasazenou Julií Putincevovou, kterou vyzve v kole druhém.

Pětadvacetiletá Krejčíková v Abú Zabí potvrdila, že si dokázala přenést výbornou formu z minulé sezony a navázala na své kvalitní výkony i v prvním utkání v roce 2021. S Loebovou na kurtu strávila pouhých 67 minut a nečelila ani jednomu brejkbolu.

Od stavu 1:1 předvedla Krejčíková parádní sérii sedmi vyhraných gemů v řadě a de facto rozhodla o svém vítězství. Až za stavu 6:1 a 2:0 povolila Loebové podržet si podání.

Na kurtu měla po celý zápas převahu, což potvrdila ještě v závěru druhé sady, když zápas zakončila na returnu vybojováním celkově čtvrtého brejku.

Aktuálně 65. hráčka světa, která v minulé sezoně pronikla poprvé v kariéře do elitní světové stovky, se může ve druhém kole těšit na souboj s nevyzpytatelnou Julií Putincevovou. S 28. tenistkou žebříčku se utká poprvé v kariéře.