Senzační týden v Monastiru! Sisková předvedla ve finále dvouhry fenomenální obrat

- Marek Bartošík

Anna Sisková (546.) na turnaji ITF v Monastiru s dotací 15 tisíc dolarů zkompletovala týden snů. Po úspěšném sobotním finále čtyřhry zvládla i nedělní finále dvouhry, v němž po velkém boji udolala Amelii Van Impeovou (-) za dvě hodiny a 10 minut 0:6, 6:4 a 7:6(3). Pro Siskovou se jedná o druhý kariérní titul ze dvouhry, přičemž ten první vybojovala loni ve španělské Palmanově.

Česká tenistka Anna Sisková prohrávala s šestnáctiletou Belgičankou Amelií Van Impeovou už 0:6 a 1:4, ve třetím setu byl stav 3:5 v její neprospěch. V desátém gemu dokonce na returnu odvrátila mečbol.

Devatenáctiletá Sisková nakonec přežila všechny nástrahy bláznivého finále v tuniském Monastiru a na své konto si připsala další trofej z podniku ITF.

Po veleúspěšném týdnu jich má na kontě celkem sedm – dvě ze dvouhry a pět ze čtyřhry. Hned čtyři vavříny přitom získala za poslední měsíc! Zkraje prosince slavila deblový titul v Káhiře, následovala trojice triumfů (dva deblové a jeden singlový) v Monastiru během posledních dvou týdnů.

Sisková si za titul ze dvouhry připíše 10 bodů do žebříčku WTA, v němž by se měla posunout přibližně o třicet míst. Vylepší si tak kariérní maximum a zároveň se přiblíží elitní pětistovce světového pořadí.

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
ANNA SISKOVÁ (546.) [1] – Amelie Van Impeová (BEL, -) 0:6, 6:4, 7:6(3)