Murray se kvůli obavám z covidu vzdal účasti v Delray Beach

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Andy Murray nebude hrát na turnaji v Delray Beach. Byť na americký podnik Brit přijal divokou kartu, nakonec se kvůli obavám z nákazy koronavirem rozhodl začátek sezony odložit.

Podle Murrayho by byla cesta na turnaj v Delray Beach s ohledem na blížící se Australian Open příliš riskantní. „Vzhledem k nárůstu případů nákazy covidem a opatřením, která zahrnují i transatlantické lety, chci před Australian Open minimalizovat rizika,“ uvedl Murray.

„Jsem opravdu vděčný pořadatelům turnaje za pochopení a těším se, že si zde brzy zahraji,“ dodal Murray.

Hlavním problémem jsou omezení, která Austrálie zavedla pro cestující ze Spojených států, kde je situace s pandemií koronaviru jedna z nejhorších na světě. Samotní Australané s nákazou bojují vcelku úspěšně za pomoci výrazných represí k cestujícím z ostatních zemí.

Ze stejných důvodů jako Murray se rozhodl vzdát svou účast v Delray Beach i jeho krajan Dan Evans. Oba Britové se rozhodli vše podřídit své cestě do Melbourne, kde 15. ledna nastoupí čtrnáctidenní karanténu před startem prvních australských akcí a vrcholem v podobě Australian Open, které začíná 8. února.

Murray, kterému patří 122. místo na světovém žebříčku, dostal pro Australian Open od pořadatelů divokou kartu a vyhne se tak kvalifikaci, do které se ani tak nepřihlásil.