Futures v Jablonci: Gengel, Papík a Michnev v semifinále singlu

- Jan Vojkůvka, Radim Sochor

Pátek v Jablonci patří čtvrtfinálovým soubojům ve dvouhře i čtyřhře. Zajímavými výkony se prezentoval na turnaji Jan Minář, který ale ve čtvrtfinále nestačil na krajana Marka Gengela. Do dalšího kola po úporné bitvě postoupil také Tomáš Papík. Další úspěch má na dosah také Petr Michnev, který po triumfu z minulého týdne útočí na další postup mezi čtyři nejlepší hráče turnaje.

Utkání můžete sledovat živě na těchto odkazech: Kurt 1 Kurt 2 Kurt 3

Pátek přinesl na turnaji v Jablonci várku čtvrtfinálových zápasů v obou kategoriích, jak dvouhře, tak čtyřhře, největší zájem však, jako již tradičně, byl o singlové zápasy, v nichž se naskytla velká příležitost k tomu, aby sobotní semifinále bylo výhradně českou záležitostí.

To se však nakonec nestane, protože Ondřej Krstev v utkání s Nizozemcem Lootsmou prohrál ve dvou setech 6:7, 2:6 a nedokázal tak překonat papírové předpoklady, které favorizovaly právě nizozemského tenistu, jemuž se v Jablonci dařilo i minulý týden.

Naopak ryze českým soubojem bylo střetnutí Marka Gengela s Janem Minářem, již neaktivním tenistou, který dle svých slov dostane pákrát za rok chuť vyzkoušet, jak na tom tenisově stále je. A v Jablonci ukázal, že by se ani letos neztratil. Ve čtvrtfinále s Gengelem se však už prosadit nedokázal a mladičký Gengel, který vyřadil v osmifinále nasazenou jedničku Koláře, pokračuje v senzačních výkonech, když nestárnoucího Mináře porazil 6:3, 6:2.

Do semifinále postoupil také Tomáš Papík, který přehrál po třísetové bitvě Slováka Kleina 4:6, 6:2, 6:4 a potvrdil roli favorita a třetího nasazeného.

Petr Michnev narazil na turnajovou pětku, Chorvata Filipa Vegerea. Zápas trval pouhých čtyřiačtyřicet minut, Michnev prorazil soupeřovo podání hned třikrát, sám ani jednou neztratil, a tak po výsledku 6:2, 6:4 postoupil do semifinále.

Turnaj v deblu přinesl také čtvrtfinálové souboje a v první várce duelů se nepodařilo Petru Nouzovi s Jakubem Novákem dotáhnout solidně rozehraný zápas proti Polákům Dembekovi s Majchrowiczem do vítězného konce a nakonec prohráli 6:10 po supertiebreaku, přičemž ve druhé sadě prohráli těsně 8:10 v klasickém tiebreaku.

Do semifinále pronikl naopak pár Matěj Vocel, Pavel Motl, kteří v českém souboji přehráli své krajany Fraňka se Schmidem 6:3, 6:3.

Čtvrtfinále dvouhry

MAREK GENGEL - JAN MINÁŘ 6:3, 6:2
ONDŘEJ KRSTEV - Niels Lootsma (NED) 6:7 (4), 2:6
Lukáš Klein (SVK) - TOMÁŠ PAPÍK 6:4, 2:6, 4:6
Filip Veger (CRO) - PETR MICHNEV 2:6, 4:6

Čtvrtfinále čtyřhry
NOUZA, NOVÁK - Dembek, Majchrowicz (POL) 6:3, 6:7 (8), 6:10
FRANĚK, SCHMID - MOTL, VOCEL 3:6, 3:6
Klein, Néma (SVK) - BLECHA, VACHTL 6:4, 6:3
KRSTEV, RIKL - GENGEL, POLJAK 6:3, 6:7 (4), 10:8

Jablonecký future den po dni

20.10.2016 Futures v Jablonci: Michnev třísetovou bitvu zvládl, první nasazený Kolář opět končí v osmifinále

19.10.2016 Futures v Jablonci: Kolář úvodní zápas zvládl, postupuje dalších devět Čechů

18.10.2016 Futures v Jablonci: Do hlavní soutěže se kvalifikovali čtyři Češi

17.10.2016 Futures v Jablonci: Desítka Čechů uspěla v prvním kole kvalifikace