WTA

Musela jsem zpomalit, přiznává Strýcová

- Radek Štohl

S přáním do nového roku 2021 přispěchala Barbora Strýcová. Zkušená Češka na sociálních sítích připomenula rozdílnou oslavu silvestra, rovněž zmínila přání do začátku nové dekády.

„Rok 2020 byl rozhodně speciální a plný poprvé. Já osobně vám třeba poprvé v kariéře nepíšu 31. z letadla, ani z Nového Zélandu nebo z Austrálie s příšerným jet lagem," připomněla Barbora Strýcová na sociálních sítích skutečnost, že tradičně touto dobou se už soustředí na začínající turnaje hned zkraje nového roku.

Současná koronavirová krize však nyní vše zkomplikovala –⁠ hlavní soutěže Australian Open mimo jiné začnou až 8. února. „Spousta věcí je jinak, spousta věcí je nanic, ale taky se spousta věcí určitě povedla. V mém případě třeba to, že jsem si užila svátky se svojí rodinou. Musela párkrát v roce zpomalit. Zkusila jsem si, jaké to je žít normální netenisový život," pokračovala Strýcová.

Zkušená Češka se v sezóně 2020 především blýskla ve čtyřhře. Na Australian Open po boku Su-wej Sie dokráčela do finále, celkově se pyšnila čtyřmi deblovými trofejemi.

„Do nového roku vám chci popřát sílu adaptovat se na nevyhnutelné změny a snažit se koukat na věci v barvách, nebo alespoň v různých stupních šedi, protože nic není černobílé, i když se to tak možná může na první pohled zdát," píše Strýcová.

Na závěr poté dodala. „Buďte zdraví, mějte se rádi. Hezký rok 2021," popřála fanouškům Barbora Strýcová.