Sama na Aljašce. Výlet jsem si užila, je to pro mě úspěch, líčí Bouzková

- Marek Bartošík

Mnoho tenisových profesionálů a profesionálek se v období volna mezi sezónami vydá do teplých krajin, kde ze sluníčka čerpají energii na další výzvy. Česká tenistka Marie Bouzková se ale rozhodla pro poněkud mrazivější variantu, když si užila šestidenní výlet po Aljašce. „Bylo to velmi hektické, ale jiným způsobem,“ zmínila v rozhovoru pro WTA Bouzková.

Dvaadvacetiletá Marie Bouzková v povídání pro WTA přiznala, že ji výlet na Aljašku lákal už dlouho. „Nikdy jsem však neměla odvahu, abych o tom vůbec přemýšlela. Nicméně letošní rok byl tak divný, že jsem se po posledním turnaji rozhodla k něčemu, co bych normálně neudělala,“ přiblížila Bouzková.

Usměvavá Češka, jež nedávno získala za své příkladné chování ocenění Karen Krantzcke Sportsmanship Award, dokonce vyrazila do nejsevernějšího státu USA sama. A smělého rozhodnutí evidentně nelitovala.

„Výlet jsem si opravdu užila. Bylo to uvolňující, ale zároveň jsem se každý den věnovala aspoň dvěma aktivitám. Program byl hektický, ale jiným způsobem,“ popisovala 52. hráčka žebříčku WTA.

A jak oněch šest dní vyplnila? „Čtyři dny jsem strávila pěší turistikou a poznáváním, pátý den jsem jela vlakem dvanáct hodin z Fairbanksu do Anchorage. Každý den jsem byla na výletě s jinými lidmi, což bylo hezké,“ těšilo českou tenistku.

Bouzková si k objevování krás Aljašky pořídila profesionální fotoaparát, kterým pořídila hned 1500 snímků. „Na sociální sítě jsem ale nedala nic, snad pro mé mentální zdraví! Byla jsem prostě tak šťastná, že jsem absolvovala výlet sama. Vnímám to jako osobní úspěch,“ doplnila populární hráčka.