Denní menu, 17.12.2020: L. Fruhvirtová v Itálii postoupila do finále čtyřhry!

- Redakce

Během čtvrtka se na turnajích ITF představili dva zástupci českého tenisu. Patnáctiletá Linda Fruhvirtová si v Itálii spolu s Polkou Majou Chwalinskou zajistila postup do finále čtyřhry přes domácí dvojici Di Sarraová, Rosatellová. Už dvakrát odložené úvodní kolo čtyřhry čekalo v Turecku na Tadeáše Paroulka, jenž spojil síly s Rumunem Cezarem Cretuem. Česko-rumunská dvojice dokázala porazit rakouské duo Kaufmann, Miedler ve třech setech.

Češi v akci

L. Fruhvirtová si zahraje finále čtyřhry
Linda Fruhvirtová a polská tenistka Maja Chwalinská porazily v semifinále halového turnaje ITF v Itálii domácí dvojici Di Sarraová, Rosatellová 6:3 a 7:5. Zápas trval rovných 80 minut.

Patnáctiletá Fruhvirtová a devatenáctiletá Chwalinská v prvním setu získaly klíčový brejk v osmé hře. Ve druhé sadě nejprve dohnaly manko 1:3, na returnu posléze udeřily ještě v jedenáctém gemu. Utkání vzápětí bez potíží dopodávaly. Ve finále je čeká další domácí pár Paolettiová, Pigatová.

Pro talentovanou Češku se jedná o další úspěch mezi dospělými. Na začátku prosince zaznamenala finálovou účast ve dvouhře na turnaji v Monastiru.

ITF World Tennis Tour

ITF Women Val Gardena Südtirol Raiffeisen, Selva Gardena (ženy, ITA, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále čtyřhry
Chwalinská (POL), L. FRUHVIRTOVÁ – Di Sarraová, Rosatellová (obě ITA) [4] 6:3, 7:5

M15 Antalya (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
1. kolo čtyřhry
Cretu (ROU), PAROULEK – Kaufmann, Miedler (oba AUT) 6:7(5), 6:2, 10:3