Denní menu, 12.12.2020: Siniaková nedotáhla dobře rozjeté finále

- Redakce

Kateřina Siniaková vyhrála ve finále turnaje ITF v Dubaji první set, avšak pro první singlový titul od července 2017 si nakonec nedošla. Její soupeřka Sorana Cirstaeová z Rumunska totiž dvouhodinový zápas otočila. Anna Sisková nastoupila do semifinále menšího podniku ITF v Káhiře, avšak s favoritkou zápasu prohrála ve třech sadách. Hrála se také semifinále MONETA Tenisové extraligy.

Siniaková na titul v Dubaji nedosáhla
Kateřina Siniaková (64.) po třech letech turnajový titul nezískala. Ve finále stotisícového podniku v Dubaji po dlouhé bitvě nestačila na Rumunku Soranu Cirsteaovou (86.), které podlehla 6:4, 3:6 a 3:6.

Obě soupeřky si navzájem nabídly celkem 29 brejkbolů a hned 14 podání bylo prolomeno. O něco úspěšnější v této statistice byla Rumunka.

Siniaková v prvním setu prohrávala 0:3 a 1:4, pak ale získala pět gemů v řadě. I ve druhém setu se její soupeřka dostala do vedení o tři gemy a tento náskok tentokrát udržela. V rozhodující sadě si finalistky nejdřív opět vzájemně předaly svůj servis, Rumunka pak byla lepší a i když nezvládla zápas dopodávat za stavu 5:2, vzápětí českou hráčku opět brejkla a mohla tak oslavit titul.

Třicetiletá Rumunka už v kariéře byla na 21. místě žebříčku, přičemž nad Siniakovou zvítězila i ve čtvrtém společném zápase. Naposledy se radovala v prvním kole loňského US Open (7:5, 6:2).

Pro Kateřinu Siniakovou bylo finále v Dubaji prvním od ledna 2018, kdy v Šen-čenu podlehla Simoně Halepové. Česká tenistka si letos nejlépe počínala ve Štrasburku, kde dokráčela do čtvrtfinále. Na grandslamovém Roland Garros si připsala účast ve třetím kole.

Začala tenisová extraliga
Doma v Česku se prvním dnem hrála letošní tenisová extraliga. Na kurtech se představily ve vzájemném duelu třeba Petra Kvitová s Markétou Vondroušovou nebo Barbora Strýcová s Terezou Martincovou. Extralize se podrobně věnujeme v samostatném článku

Češi v akci

ITF World Tennis Tour

23rd Al Habtoor Tennis Challenge 2020, Dubaj (ženy, UAE, 100 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (64.) [5] – Sorana Cirsteaová (ROU, 86.) 6:4, 3:6, 3:6

Egypt ITF World Tennis Tour, Káhira (ženy, EGY, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
ANNA SISKOVÁ (558.) [3] – Carolina Alvesová (BRA, 390.) [2] 5:7, 6:2, 2:6

Tenisová extraliga

Extralize se věnujeme v samostatném článku.